Sony Vision-S. Cum arată automobilul electric inventat de japonezi

Data: 7/01/2020 | Autor: .

Sony Vision-S. Cum arată automobilul electric inventat de japoneziSony face furori la CES 2020 din Las Vegas cu prototipul primei mașini electrice pe care a construit-o vreodată.  Sony Vision-S este, fără îndoială, mașina cu cei mai mulți senzori la bord din industrie, peste 33 de senzori, inclusiv senzori de imagine CMOS şi ToF (Time-of-Flight), relatează GadgetReport.ro

Prototipul Sony Vision-S arată în primul rând spectaculos, cu linii de desing moderne, mașina fiind comparată de mulți cu celebrul deja model electric Tesla Model 3.

Conceptul este echipat cu două motoare electrice de câte 272 de cai putere.  Sony Vision-S ajunge la 100 km/h în 4.8 secunde, în timp ce viteza maximă este de 240 km/h.

Șasiul a fost dezvoltat de producătorul austriac Magna Steyr, care produce la uzina de la Graz modele precum Toyota Supra, BMW Z4 sau Mercedes-Benz Clasa G. În plus, numeroasele tehnologii prezente la bord au fost realizate împreună cu companii precum Nvidia, Continental, Bosch și Qualcomm.

Dincolo de design, mașina abundă de tehnologie.Scaunele din faţă au un ecran panoramic pe care va putea fi vizualizat orice tip de conţinut, există încă un ecran în bordul maşinii şi alte două touchscreen-uri montate pe spatele scaunelor din faţă.

La bord, Sony a amplasat un total de 33 de senzori, inclusiv senzori de imagine CMOS şi ToF (Time-of-Flight), în aşa fel încât aceasta să detecteze şi să recunoască oameni şi obiecte din interiorul şi din exteriorul maşinii, oferind suport extins pentru momentele în care utilizatorul se află la volan.

Sony Vision-S dispune şi de o funcţie Sony „360 Reality Audio”, care construieşte o experienţă audio imersivă, datorată boxelor incorporate în fiecare scaun.

Prin Vision-S, Sony nu încearcă să intre în industria maşinilor electrice ca producător, ci mai degrabă ca furnizor de tehnologie.