Sony Xperia 10 III. Un telefon 5G subțire, puternic și rezistent la apă

Data: 14/04/2021 | Autor: .

Sony Xperia 10 III

Sony a lansat noul model de smartphone din gama medie Xperia 10 III, primul din gama Xperia 10 care oferă conectivitate 5G. Sony Xperia 10 III are o autonomie extinsă, un design compact, subțire, ușor și rezistent la apă.

Telefonul are un ecran Wide OLED FHD+ de 6 inci, cu raport de aspect 21:9, fără notch, care include suport HDR.

Sony Xperia 10 III announced: The water-resistant mid-ranger gets 5G

Modelul dispune de display-ul TRILUMINOS™, fără notch și cu un raport de aspect 21:9, ce include suport HDR. Display-ul este același ca pe televizoarele din gama BRAVIA®, adaptat pentru tehnologia mobilă, și de funcția de optimizare a imaginilor video, oferind culori bogate și naturale, dar și nuanțe de negru mai intense. De asemenea, acesta este capabil să afișeze conținut HDR, care are un interval dinamic mai extins în ceea ce privește luminozitatea decât formatele video standard, îmbunătățind atât contrastul, cât și culorile. Zonele luminoase ale imaginii devin și mai strălucitoare, iar paleta de culori se extinde pentru a oferi nuanțe mai vibrante de albastru, verde, rosu, pe întreg intervalul cromatic.

Chiar dacă Xperia 10 III are un display mare de 6″, telefonul măsoară doar 68mm în lățime – o dimensiune care îl face să se potrivească perfect în mână. Cu o greutate de doar 169g, este ușor de folosit și de manevrat – fie că este utilizat pentru poze sau jocuri.
Xperia 10 III dispune de certificare IP65/68 pentru rezistență la praf și umiditate și este foarte durabil datorită învelișului Corning® Gorilla® Glass 6. Construcția sa robustă înseamnă că modelul rezistă foarte bine la problemele care pot apărea în utilizarea zilnică. Corning® Gorilla® Glass 6 oferă, de asemenea, o rezistență sporită la zgârieturi.

Conectivitate 5G

Sony Xperia 10 III este primul model din gama Xperia 10 care oferă conectivitate 5G datorită Qualcomm® Snapdragon™ 690 5G Mobile Platform.

Platforma mobilă Qualcomm® Snapdragon™ 690 5G poate face față cu ușurintă aplicațiilor, filmelor, jocurilor și multor alte tipuri de conținut, datorită performanței ridicate și eficienței energetice, pentru o conectivitate superioară. Mulțumită funcției Smart connectivity, Xperia 10 III folosește tehnologia deep learning a Xperia care utilizează librăriile din rețele neurale ale Sony și analizează semnale Wi-Fi pentru a prezice problemele de conectivitate din viitorul apropiat.

Sony Xperia 10 III analizează calitatea rețelelor Wi-Fi disponibile înainte de conectare, astfel încât nu se va asocia rețelelor care nu merg. Dacă telefonul detectează o calitate compromisă a conexiunii Wi-Fi, acesta folosește în schimb date mobile.

Baterie cu autonomie de o zi

Xperia 10 III beneficiază de o baterie de 4500mAh și dispune de certificare IP65/IP68 pentru rezistență la praf și umezeală, împreună cu ecranul Corning® Gorilla® Glass 6
Datorită Adaptive Charging de la Xperia, utilizatorii se pot baza pe o durată de viață mare a bateriei, chiar și după trei ani de utilizare. Xperia Adaptive Charging funcționează prin monitorizarea bateriei în timpul procesului de încărcare, pentru a se asigura că nu este suprasolicitată – menținând bateria sănătoasă pentru mai mult timp.

Cameră triplă îmbunătățită

Cu opțiuni pentru fotografiere ultra-wide, wide și telefoto, camera triplă permite utilizatorilor să capteze o mare varietate de cadre – de la poze landscape expansive până la portrete expresive. Camera ultra-wide de 16mm le permite utilizatorilor telefonului să surprindă imagini complexe, redând peisaje dramatice și scene uimitoare. Camera versatilă de 27mm este un senzor wide, ideal pentru o varietate de situații de fotografiere și scene cu luminozitate scăzută, în timp ce camera telefoto de 54mm le oferă utilizatorilor ocazia să se apropie mai mult de subiect – fiind ideală pentru portrete.

Modul Auto de pe Xperia 10 III dispune acum de funcția de detectare a animaleloriii, care poate identifica dacă subiectul surprins este un câine sau o pisică. Apoi, acesta ajustează corespunzător viteza de fotografiere și sensibilitatea ISO, pentru a surprinde cadre cu mai puțin effect de blur.
Camera îmbunătățită de F1.8 și algoritmii superiori de procesare a imaginilor le permit utilizatorilor să realizeze fotografii în codiții de luminozitate scăzută, cu mai puțin zgomot în imagine, atât în modul de noapte, cât și în modul Auto. Atunci când fotografierea se realizează în lumină puternică sau cu iluminare din spate, modul Auto HDR ajută la prevenirea efectului de blackout în zonele imaginii care se află în umbră sau a iluminării excesive în zonele deja luminate, asigurând că trăsăturile și expresiile faciale sunt mai vizibile.

La fotografierea în rafală, Xperia 10 III captează imagini la 10 cadre pe secundă (FPS), asigurându-se că subiectul în mișcare nu este ratat, ba mai mult, autoexpunerea funcționează pentru fiecare cadru în parte.

Nu în cele din urmă, Xperia 10 III oferă posibilitatea înregistrării video 4K, permițând utilizatorilor să filmeze la o rezoluție de patru ori mai mare decât full HD, în timp ce funcția SteadyShot™ asigură înregistrări fluide și stabile, chiar și atunci când se filmează din mișcare.

Sony promite calitate audio excepțională, atât wireless, cât și pe fir

Sony afirmă că Xperia 10 III oferă un sunet excepțional, fie că utilizatorii se bucură de o experiență de ascultare wireless cu High-Resolution Audio Wireless, fie prin intermediul mufei jack de 3.5mm ce face posibilă conectarea căștilor.

Împreună cu redarea audio nativă High-Resolution, Xperia 10 III dispune de tehnologia DSEE Ultimate , care folosește inteligența artificială pentru a crește calitatea audio la un nivel aproape echivalent cu standardul High-Resolution, prin îmbunătățirea automată a frecvențelor și bit rate-ului în timp real.
Conceput pentru multi-tasking
Pentru Xperia 10 III, interfața unică Sony multi-window realizată pentru display-urile wide cu raport de aspect 21:9 a fost îmbunătățită cu o nouă funcționalitate de tip Pop-up window. Perfectă pentru multi-tasking, aceasta le oferă utilizatorilor posibilitatea de a suprapune mai multe ferestre, astfel încât aceștia să poată gestiona rapid task-uri precum răspunsul la mesaje, pentru ca apoi să se poată întoarce rapid în joc sau pur și simplu înapoi la browsing.


Transfer ușor al informațiilor de pe telefonul vechi

Aplicația Xperia Transfer 2 le oferă utilizatorilor posibilitatea să transfere conținutul care contează de pe telefoane vechi Android sau iOS pe noul Xperia 10 III. De la poze, clipuri video și muzică, până la contacte, calendar, istoricul de apeluri și mesaje (SMS/MMS) – toate acestea pot fi transferate rapid, sigur și ușor.

Xperia 10 III. Accesorii

Pentru Xperia 10 III este disponibilă și o nouă husă antibacteriană Style Cover, cu funcție de stand. Concepută pentru durabilitate, husa dispune de un stand încorporat pentru a susține plasarea orizontală, oferind o experiență de vizionare mai confortabilă. Stratul superior este un material anti-bacterian cu o rată de protecție împotriva microbilor de până la 99.9% – prevenind răspândirea bacteriilor și menținând suprafața curată.

Sony Xperia 10 III va fi disponibil în variantele de culoare Negru și Alb și va fi livrat cu AndroidTM 11, începând din vara anului 2021.