Spectaculosul Chevrolet Corvette 2021. Motorizare nouă, CarPlay și Android Auto

Chevrolet Corvette 2021

După ce, anul trecut, Chevrolet și-a prezentat mult așteptatul model Corvette Stingray, pandemia de coronavirus și problemele logistice au amânat lansarea noului model Chevrolet Corvette 2021. Acesta a debutat, în sfârșit, cu primele imagini și specificații oficiale.

„Misiunea noastră a fost să dezvoltăm o nouă mașină sport , combinând atributele de succes ale Corvette cu performanța și experiența de conducere a supercarurilor”, a declarat inginerul șef de la Corvette, Tadge Juechter, în anunțul oficial al GM, citat de Autoblog.com.

Dincolo de motorul V8 de 6.2 litri, Chevrolet a introdus, pe noul model, în standard Apple CarPlay și Android Auto, cu activare wireless. Constructorul a refăcut și interiorul, astfel că bordul este dominat de instrumentele de bord complet digitale și de un nou mod de condus, care include și un tahometru.

Potrivit informațiilor lansate de General Motors, noul model va beneficia, printre altele, de încărcarea telefonului wireless, NFC, suport pentru actualizări software online și un 1080p Performance Data Recorder.

Mașina beneficiază de sistemul de suspensie Magnetic Ride Control 4.0, care se adaptează traseelor, indiferent că este vorba de autoastradă, drumuri în pantă sau străzi pline de gropi.

Corvette primește, de asemenea, sistemul GM Buckle To Drive, care imobilizează temporar transmisia dacă șoferul nu folosește centura de siguranță.

Sistemul este disponibil ca opțiune cu sau fără pachetul de performanță Z51.

Noul model va aduce, în plus, și câteva opțiuni de culori exterioare și interioare, inclusiv Silver Flare Metallic.

Chevrolet Corvette 2021 costă 59.995 dolari (67.495 în versiunea cu plafon convertibil) si va ajunge in showroom-uri la toamnă.