Star Wars devine realitate. Armata SUA dezvolta armele cu laser (VIDEO)

Data: 28/01/2013 | Autor: .

HELLADS1

Science-fiction-ul devine, pe zi ce trece, realitate. De la telefoanele mobile inteligente, la avioanele fara pilot, inventiile incep, treptat, sa atinga standardele din filmele SF.

Armata americana ar putea introduce primele arme cu laser din 2014, relateaza Mashable care citeaza un proiect al Agentiei pentru Proiecte Speciale DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency)

Potrivit surselor citate, americanii lucreaza inca din 2008 la dezvoltarea unor tipuri de armament care sa foloseasca fascicole laser pentru a distruge tintele.

Programul militar intitulat HELLADS (High Eenergy Liquid Laser Area Defense System) a trecut deja de faza prototipelor, astfel ca de anul viitor, avioanele de vanatoare americane vor fi dotate cu tunuri laser capabile sa isi atinga tinta cu o acuratete maxima.

DARPA este implicat si in alte proiecte spectaculoase despre care GadgetReport.ro a scris in repetate randuri.

Ultima inventie viza un robot care decoleaza, zboara la tinta unde, cu ajutorul unui brat special, plaseaza o incarcatura.

Clipul pare banal, daca ne luam dupa standardele SF, insa reprezinta un pas important inainte facut de inteligenta artificiala.

Asta pentru ca robotul se autoghideaza, folosindu-se de GPS si alti senzori. In plus, acesta ia singur deciziile necesare pentru a duce la bun sfarsit misiunea care i-a fost incredintata.

Ganditi-va la viitor. La robotii de lupta capabili sa zboare si sa duca razboaie independent, fara niciun ajutor uman. Spre asta ne indreptam.

GadgetReport.ro v-a prezentat, recent, robotul care escaladeaza obstacole, un alt proiect DARPA.

Mai jos puteti vedea si cum arata primul cal-robot din lume. Amanunte puteti citi aici.