Star Wars: The Last Jedi. Ce se întamplă în Episodul VIII

Star Wars: The Last Jedi. Ce se întamplă în Episodul VIII

Noul episod Star Wars, care va ajunge în cinematografe pe 15 decembrie, se va intitula The Last Jedi şi îl va avea în prim plan pe Luke Skywalker. Numele filmului a fost anunţat oficial de Disney, care promite cea mai bună producţie din istoria Războiului Stelelor, relatează GadgetReport.ro

Regizat de Rian Johnson, filmul va continua povestea din The Force Awakens, din momentul în care Rey îi duce lui Luke Skywalker vechea sa sabie laser.

În noul episod, legătura dintre cele două personaje va fi dezvoltată. „Ray va săpa în trecutul ei şi va descoperi lucruri importante despre copilăria şi adolescenţa ei, în condiţiile în care ea nu şi-a cunoscut părinţii”, a afirmat, anterior, Rian Johnson.

Din The Force Awakens am aflat că Rey a fost abandonată pe planeta Jekku, atunci când era mică, fără să ştie cine sunt părinţii ei. Ar putea fi Luke Skywalker tatăl lui Rey? De unde ştia să folosească sabia laser? Sunt întrebările la care Johnson nu a dorit să răspundă.

Ce ştim sigur este că Skywalker, ultimul Jedi, o va pregăti pe Rey în tainele forţei, la fel cum Luke a fost pregătit de Yoda.

Din noua producţie Star Wars: The Last Jedi vom afla, printre altele, ce s-a întâmplat cu Luke Skywalker după ce rebelii au fost învinşi de Imperiu.

Luke s-ar fi retras pe planeta aflată la capătul galaxiei pentru a reconstrui Ordinul Jedi, iar printre elevii săi s-ar fi aflat fiul lui Han Solo şi Leia, nimeni altul decât Keylo Ren. Acesta a părăsit însă Ordinul, fiind atras de Dark Side.

Tot din Star Wars: The Last Jedi vom afla cum va reacţiona Leia când va afla că Kylo Ren şi-a ucis tatăl.

Dacă numele filmului vă sună familiar, asta pentru că, în 2013, Michael Reaves şi Maya Kaathryn Bohnhoff au scris o nuvelă intitulată The Last Jedi – povestea unui Jedi singuratic care luptă de unul singur cu Imperiul şi care încearcă să restabilească Ordinul.

Potrivit Hollywood Reporter, titlul The Last Jedi a fost vehiculat şi într-o bandă desenată Marvel, din 1981, care prezintă intâlnirea dintre Luke şi Leia cu un cavaler singuratic, Jedidiah.

Filmările pentru Star Wars: The Last Jedi sunt in plina desfasurare la studiourile din Pinewood, din apropierea Londrei, fiind programate să se încheie în iunie. Printre actorii care vor aparea in film se afla si regretata Carrie Fisher (Printesa Leia), decedata la finele anului trecut.