Star Wars: The Rise of Skywalker, record de vânzări înainte de lansare

Star Wars: The Rise of Skywalker, record de vânzări înainte de lansare

Noul film “Star Wars: The Rise of the Skywalker’’ scrie deja istorie în industria cinematografică, încă înainte de lansare. Atom, o companie care vinde bilete de cinema, a anunțat că vânzările în avans pentru noua producție Disney & Lucasfilm au fost cele mai mari înregistrate vreodată, în prima oră de la punerea în vânzare, relatează GadgetReport.ro

,,Star Wars: The Rise of the Skywalker’’ a înregistrat cu peste 45% mai multe bilete vândute decât ,,Avengers: Endgame’’, filmul care deținea recordul până acum, relatează Variety.com

Atom nu a precizat numărul exact de bilete vândute. Cert este că noul film Star Wars a înregistrat vânzări de 2,5 ori mai mari decât precedenta producție din seria Star Wars: The Last Jedi, care a adunat încasări de peste 1,3 miliarde de dolari.

“Star Wars: The Rise of the Skywalker” va debuta în cinematografe pe 20 decembrie. Filmul încheie trilogia de sequel-uri Star Wars, care a debutat cu “The Force Awakens”, film urmat de “The Last Jedi.”

Lansat în 2015, The Force Awakens” a adunat peste 2,07 miliarde de dolari, iar “The Last Jedi” peste 1,34 miliarde de dolari la nivel internațional. Experții estimează că noul Star Wars va depăși granița de 2 miliarde de dolari din bilete.

Disney a lansat, ieri, și ultimul trailer pentru “Star Wars: The Rise of the Skywalker’’ înainte de lansarea oficială. Clipul video a adunat peste 12 milioane de vizualizari în numai 12 ore de la lansare.

După lansarea trailerului, și în România biletele pentru noua franciză Star Wars au fost puse în vânzare la cinematografele partenere.

Din distribuția noii producții fac parte mulți dintre actorii iubiți de fanii francizei, printre care Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Anthony Daniels, Naomi Ackie, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Lupita Nyong’o, Keri Russell, Joonas Suotamo, Kelly Marie Tran, alături de Ian McDiarmid și Billy Dee Williams.

“Star Wars: The Rise of Skywalker / Star Wars: Skywalker – Ascensiunea” este produs de Kathleen Kennedy, J.J. Abrams și Michelle Rejwan, după un scenariu semnat de J.J. Abrams & Chris Terrio.

Noul film  “Star Wars: The Rise of Skywalker / Star Wars: Skywalker – Ascensiunea”, este distribuit în România de Forum Film România în formatele 3D și IMAX.