Maleficent: Mistress of Evil. Atunci când răul are și latura sa bună

Data: 19/10/2019 | Autor: .

După succesul filmului Maleficent, Angelina Jolie ( Maleficent) revine în continuarea poveștii fantastice, în Maleficent: Mistress of Evil, film prezent deja în cinematografele din toată țara. O producție specială, cu o distribuție foarte bună și cu o poveste bine scrisă care te va ține, cu siguranță, atent pînă la final, pentru a-i afla deznodămîntul, relatează GadgetReport.ro

Scenariul “Maleficent”, din 2014, nu numai că aducea o schimbare radicală în acțiunea unei povești cu zâne – cea mai cunoscută răufăcătoare din universul Disney blestema un nou născut să doarmă veșnic –  ci și încasări globale de peste 750 de milioane de dolari.

Anii au fost blânzi cu Maleficent și Aurora, iar relația lor, născută din suferință, răzbunare și apoi din dragoste, a înflorit. Setea de răzbunare a zânei negre a fost motivul pentru care prințesa bebeluș a fost blestemată să doarmă veșnic, ulterior, dragostea zânei fiind elementul cheie care a rupt blestemul. Maleficent a crescut-o pe Aurora și i-a dat titlul de Regină a ținutului Moors. La rândul ei, dragostea pe care Aurora i-o poartă nașei sale este necondiționată.

Deși foarte apropiate, amândouă au o voință de fier și sunt cam încăpățânate și împreună sunt ușor disfuncționale.

“Maleficent a debutat foarte adolescentin așa, foarte ușor și încrezător. Apoi a avut de suferit și a devenit mai dură. Într-un final, însă, ajunge să o iubească pe Aurora și redevine tandră în acel fel cald și blând în care numai o femeie poate fi și își dă seama că asta nu e o slăbiciune, ci chiar un punct forte”, explică Angelina Jolie.

Aurora, în schimb, are o inimă mare, pură și e un spirit liber mai ales datorită faptului că a crescut în Moors neîngrădită.

“Aurora e bunătatea întruchipată, este empatică și cea mai mare calitate este inima ei mare și iubitoare, ceea ce este o calitate atât de frumoasă”, spune Elle Fanning.

În noua producție cinematografică “Maleficent: Mistress of Evil / Maleficent: Suverana Răului”, Aurora și Maleficent petrec destul de mult timp una departe de cealaltă, ceea ce le dă ocazia să descopere ce ar însemna viața fiecăreia pe cont propriu.

Alături de ele, în noul film îl regăsim și pe corbul Diaval (Sam Riley), companionul credincios al lui Maleficent, ochii și urechile ei în lumea reală.

“Cei doi se ceartă des, însă important este mesajul de toleranță, acceptare, deschidere și preietenie între specii, valori care sunt comunicate prin relația lor”, afirmă Riley.

Aurora e încă îndrăgostită de Prințul Philip (Harry Dickinsion) din regatul învecinat Ulstead și este de acord să se căsătorească cu el, iar viitoarea nuntă este prilej de sărbătoare și de reunificare între lumea umană și cea a zânelor. În vreme ce părinții lui Philip sunt încântați de logodna celor doi, Maleficent se dovedește mai reticentă, mai ales că știe ce suferință poate aduce iubirea.

Regele John (Robert Lindsay) este căsătorit cu Regina Ingrith, o femeie vicleană și foarte egoistă, adversara lui Maleficent. Aparent bună, regina are un miez putred și otrăvit. Pentru a găsi cea mai bună actriță pentru acest rol, producătorii au selectat-o Michelle Pfeiffer.

Regina Ingrith o invită pe Maleficent la o cină privată la Castelul Ulstead, iar Aurora îi dă nașei o eșarfă pentru a-și acoperi coarnele.

“Aceasta e prima ei greșeală, să vrei să schimbi pe cineva și să îl transformi în ceva ce nu este. Apoi, în timpul cinei, nu o crede, ceea ce e o formă de trădare, iar trădarea este ceva greu de suportat pentru Aurora”, spune Fanning.

Regina Ingrith a organizat o cină pentru a o pune pe Maleficent într-o lumină proastă și, mai ales, pentru a o îndepărta pe Aurora de nașa ei.

“E foarte distractiv să joci un rol negativ. Provocarea este să aduci un pic de umanitate personajului. Ai mereu opțiunea de a juca monocolor, de a fi doar rău, însă mie îmi plac eroii negativi care au și o latură bună, genul de care îți pare rău, chiar dacă îi urăști”, spune Michelle Pfeiffer.

Angelina Jolie completează că Michelle Pfeiffer a jucat rolul perfect, fiind sumbră, fără pic de regrete, deși ea în viața de zi cu zi este o persoană foarte bună și o mamă minunată.

În urma cinei dezastruoase, Regele John cade într-un somn adânc, în vreme ce Maleficent, care își revine de pe urma unei răni de glonț, este salvată de un bărbat misterios  – Conall (Chiwetel Ejiofor), care o duce într-o ascunzătoare într-o peșteră, unde află de existența unor zâne misterioase cu coarne similare cu ale ei, care au fost alungate de oameni cu mult timp în urmă.

Crezând că e unică în felul ei, Maleficent este șocată de apariția lor. Mai mult, grupul zânelor este măcinat de animozitate și neînțelegere, chiar dacă ele sunt conectate la natură și sunt hotărâte să o apere cât de bine pot, fiind un fel de eco – războinice.

“Conall, parte a lor, este un războinic înțelept, care acum caută alternative să rezolve aceeași problemă, renunțând la luptă în sensul clasic”, spune Ejiofor.

 

Maleficent

Maleficent : Suverana Răului posterul oficial pentru România

 

Maleficent : Mistress of Evil poate fi vizionat în formatele 3D Norma, Imax 3D cât și 4DX, fiind distribuit în România de către Cine Forum.