Star Wars. The Old Republic, cel mai vandut joc din 2012

Data: 6/02/2012 | Autor: .

Unul dintre cele mai spectaculoase jocuri ale anului, Star Wars: TheOldRepublic., a inregistrat vanzari de 2 milioane de copii si 1,7 milioane de subscrieri, devenind, astfel, cel mai vandut joc al inceputului de an, au anuntat BioWare si LucasArts.

Jocul a fost lansat oficial pe 20 decembrie 2011. De atunci a devenit cel mai bine vandut joc de pe piata, inregistrand incasari de peste 200 milioane de dolari.

Fata de World of Warcraft, vanzarileStarWars.The Old Republic au fost aproape duble.

“In jurul Star Wars: The Old Republic s-a dezvoltat o comunitate de jucatori care a atins 1,7 milioane de useri activi”, a declarat John Riccitiello, CEO EA.

Initial, dezvoltatorii jocului MMORPG se asteaptau la vanzari de peste 3 milioane de unitati in 2012.

Jocul, a carui lansare a fost anuntata inca de la E3 Expo 2009, a suferit numeroase modificari si amanari, care au starnit nemultumirea fanilor din intreaga lume. Producatorii spun insa ca asteptarea a meritat.

Actiunea jocului MMOG este plasata la 300 de ani dupa evenimentele din Star Wars: Knights of the Old Republic, cu mii de ani inaintea imperiului lui Dark Vader, in timpurile in care Imperiul Sith si Old Republic se aflau in razboi.

In noul joc, utilizatorii pot sa isi creeze propria saga in lumea StarWars. Pot alege un cavaler Jedi sau un Sith, intre calea dreapta a Fortei sau partea intunecata a acesteia.

Star Wars: The OldRepublic este primul MMORPG in care toate dialogurile vor fi vorbite. “Dupa cum va puteti da seama, punem foarte mult accent pe povestea jocului”, a declarat co-fondatorul BioWare Ray Muzyka.

Jocul a castigat chiar inainte de a fi lansat 95 de premii. Producatia noului Star Wars a costat peste 100 milioane de dolari.