Steve Jobs jurase sa distruga platforma Android

Data: 21/10/2011 | Autor: .

Steve Jobs a jurat sa „distruga” platforma mobila Android, dezvoltata de Google, considerand-o „o mare hotie”, potrivit biografiei sale oficiale, citata de The Telegraph.

„Voi petrece ultima zi din viata si fiecare cent din cei 40 de miliarde de dolari ai Apple pentru a indrepta acest rau”, i-a spus Jobs lui Walter Isaacson, autorul biografiei sale oficiale, care va iesi pe piata saptamana viitoare in Statele Unite.

„Voi distruge Android pentru ca este un produs furat. Sunt dispus sa pornesc un razboi termonuclear pentru asta”, spunea fondatorul Apple.

Apple a fost implicata in ultimii ani intr-o lupta juridica foarte dura cu producatorii de smartphone-uri Android, precu Samsung.

Compania fondata de Jobs sustine ca smartphone-urile si tabletele Samsung sunt copii „nerusinate” ale iPhone si iPad, si a obtinut recent interzicerea vanzarilor Galaxy Tab 10.1 in tari precum Germania si Australia.

Ostilitatile dintre Apple si Google au inceput in 2007. iPhone-ul a fost lansat in luna ianuarie a acelui an, iar in noiembrie, Google a anuntat lansarea propriei platforme mobile, Android, pe care urma sa o ofere gratuit oricarui producator.

La momentul respectiv, CEO-ul Google, Eric Schmidt, facea parte si din board-ul Apple, dar a demisionat ulterior pe masura ce cele doua companii au devenit rivale.

Se pare ca Jobs si Schmidt s-au intalnit ulterior in 2010 intr-o cafenea, iar fondatorul Apple i-a spus, nervos, sefului Google ca „nu vreau banii vostri”.

„Daca imi dati 5 miliarde de dolari, nu ii vreau. Am destui bani. Vreau doar sa nu mai folositi ideile noastre in Android”, spunea Jobs, care a incetat din viata la inceputul acestei luni din cauza cancerului pancreatic.