Știați că? Youtube a fost iniţial site de matrimoniale

Data: 29/06/2019 | Autor: .

Fabulos! Youtube a fost iniţial site de matrimoniale

Youtube, cea mai mare platformă de clipuri video din lume, cumpărată cu 1,65 miliarde de dolari de Google în 2006, a fost gândită iniţial ca un site de dating, unde internauţii să îşi posteze clipurile de prezentare, în căutarea unor potenţiali parteneri, relatează GadgetReport.ro.

Dezvăluirea a fost făcută de către cofondatorul site-ului, Steve Chen, la festivalul de tehnologie, muzică şi film SXSW.

„Am crezut că datingul este alegerea evidentă”, a declarat acesta, menţionând că, împreună cu Jawed Karim şi Chad Hurley, ceilalţi doi cofondatori (foşti angajaţi ai Paypal), au cumpărat domeniul într-o zi de …Valentine’s Day.

Cum după o săptămână de la lansare nimeni nu urcase vreun clip video, cei trei fondatori s-au gândit să schimbe profilulul site-ului. Restul este istorie.

Primul clip video ridicat pe reţea, intitulat “Me at the zoo”, a fost uploadat de Jawed Karim pe data de 23 aprilie 2005, la ora 8.27 PM.

In video, Karim isi povesteste experientele de la gradina zoologica din San Diego.

De la debutul din 2005, site-ul a adunat peste 1000 de miliarde de vizualizari. Potrivit statisticilor, peste 4 miliarde de clipuri sunt vizualizate in fiecare zi, iar in fiecare minut se ridica online peste 60 de ore de materiale video.

Portalul are, in prezent, peste 800 de milioane de vizitatori unici pe luna care vizualizeaza, in medie, 3 miliarde de ore de materiale video. Site-ul ofera servicii in 39 de tari si 54 de limbi de circulatie intrenationala.

Cum descarci orice clip de pe Youtube