StoreDot a inventat bateria care se incarca intr-un minut!

Data: 24/02/2015 | Autor: .

StoreDot a inventat bateria care se incarca intr-un minut!

Bateria care se incarca intr-un minut este pe cale sa devina realitate. StoreDot, un startup din Israel, a lansat o tehnologie speciala care face aceasta idee posibila.

Cand vine vorba sa alegem un smartphone, bateria nu este, de regula, un aspect important. Mai toate telefoanele tin intre 12 si 16 ore, asa ca pare irelevant acest aspect.

In viitorul apropiat insa, tehnologia care se afla in spatele acumulatorului va face diferenta intre smartphone-urile care se incarca super-rapid si celealte care au nevoie sa le tii in priza cel putin 3-4 ore.

Cei de la StoreDot au descoperit tehnologia „minune” intamplator, in timp ce experimentau rolul nanotehnologiei in tratarea bolii Alzheimer.

Cercetatorii spun, fara a da prea multe detalii, motivul fiind lesne de inteles, ca anumite molecule intitulate peptide au o capacitate de incarcare electrica mult superioara.

Acestea sunt capabile sa inmagazineze rapid curentul electric, incarcand, de exemplu, o baterie clasica de smartphone in numai un minut. In plus, acestea se descarca mult mai greu fata de bateriile normale.

Cei de la StoreDot au declarat ca discuta in prezent cu mai multi producatori de telefoane mobile si ca se asteapta sa lanseze bateria care se incarca intr-un minut anul viitor, de Craciun.

Compania vrea, pe viitor, sa extinda tehnlogia si la automobilele electrica. Imaginati-va un acumulator auto care se incarca in numai 5 minute si care asigura masinii o autonomie de peste 200 de kilometri.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.