Studiu stiintific: Jocurile video iti modifica creierul

Data: 23/08/2013 | Autor: .

ps3

Cercetarile stiintifice orientate pe analizarea efectelor jocurilor video violente asupra creierului produc rezultate spectaculoase. Dupa ce au scanat creierele mai multor tineri care timp de o saptamana au petrecut zece ore jucand jocuri violente, oamenii de stiinta au observat modificari semnificative la nivelul activitatii cerebrale, relatează GadgetReport.ro

Un grup a jucat jocuri violente pe computer, timp de zece ore, de-a lungul unei saptamani, dupa care s-a oprit. Rezultatele de la teste au fost apoi comparate cu cele obtinute de un grup de control care nu jucase niciun joc cu „impuscaturi”.

Dupa doar o saptamana, creierele jucatorilor prezentau mai putina activitate in regiunile cerebrale responsabile de controlul emotiilor si a comportamentului agresiv.

Potrivit jurnalistilor de la Sammobile, care citeaza studiul, ceea ce e ingrijorator la aceste rezultate este faptul ca zonele cerebrale a caror activitate pare sa fie afectata sunt legate de functia cognitiva si de controlul emotional.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.