Studiu stiintific: Jocurile video iti modifica creierul

Data: 23/08/2013 | Autor: .

ps3

Cercetarile stiintifice orientate pe analizarea efectelor jocurilor video violente asupra creierului produc rezultate spectaculoase. Dupa ce au scanat creierele mai multor tineri care timp de o saptamana au petrecut zece ore jucand jocuri violente, oamenii de stiinta au observat modificari semnificative la nivelul activitatii cerebrale, relatează GadgetReport.ro

Un grup a jucat jocuri violente pe computer, timp de zece ore, de-a lungul unei saptamani, dupa care s-a oprit. Rezultatele de la teste au fost apoi comparate cu cele obtinute de un grup de control care nu jucase niciun joc cu „impuscaturi”.

Dupa doar o saptamana, creierele jucatorilor prezentau mai putina activitate in regiunile cerebrale responsabile de controlul emotiilor si a comportamentului agresiv.

Potrivit jurnalistilor de la Sammobile, care citeaza studiul, ceea ce e ingrijorator la aceste rezultate este faptul ca zonele cerebrale a caror activitate pare sa fie afectata sunt legate de functia cognitiva si de controlul emotional.