Tabla de scoala, un urias touchscreen. Asa vor invata copiii in viitor?

Data: 18/10/2012 | Autor: .

LG a prezentat joi prototipul primei table de scoala interactive, in fapt un panou touch-screen de 84-inch Ultra Definition (UD) LCD. Tehnologia este orientata catre sistemul de invatamant, ecranul fiind gandit drept gadgetul care va inlocui tabla clasica si proiectoarele video din salile de curs.

Panoul masoara 1.9 x 1.1 x 74.8 m – dimensiuni destul de asemănătoare cu cele ale table tradiționale. Luminozitatea este de 350 nit, de 3,5 ori mai strălucitoare decât cea a proiectoarelor video din prezent.

Acest lucru ar trebui să faciliteze urmarirea de catre elevi a imaginilor de pe ecran chiar si in conditii de lumina puternica.

Rezoluția ecranului este una de top – 3840 x 2160 (circa 8,3 milioane de pixeli), de peste opt ori mai buna decat cea folosita de proiectoarele HD.

Parte interactivă este asigurata de suportul touchscreen, care permite profesorilor și studenților sa scrie si sa ruleze diverse informatii pe ecran.

La cerere, ecranul poate fi echipat cu Film Patterned Retarder (FPR), tehnologia 3D. Acesta facilitate aduce unghiuri largi de vizualizare dar necesită utilizarea unor ochelari speciali.