Te gândeşti la iPhone 7? De ce ar trebui să aştepţi iPhone 8

Data: 19/10/2016 | Autor: .

Te gândeşti la iPhone 7? De ce ar trebui să aştepţi iPhone 8

La 10 ani de la lansarea primului iPhone, Apple pregăteşte un nou smartphone despre care speră să aibă acelaşi impact ca şi primul telefon lansat de Steve Jobs. iPhone 8 sau iPhone 10 (aluzie la cei 10 ani de istorie iPhone) va veni cu un nou design şi specificaţii hardware pe măsură, relatează GadgetReport.ro

Primul iPhone a fost lansat pe 29 iunie, acum 10 ani. Iar de atunci, a scris istorie. Telefonia mobilă a devenit o componentă esenţială din viaţa noastră.

Presa internaţională speculează că noul telefon, ce va fi lansat în 2017, ar putea fi prezentat nu în septembrie, aşa cum ne-a obişnuit Apple cu lansările din ultimii ani, ci chiar pe 29 iunie 2017, într-un eveniment care ar putea avea loc în noul sediu al companiei din Cupertino, California, aflat în faza finală de construcţie şi care va fi inaugurat cu această ocazie.

Un alt zvon, încă neconfirmat, acreditează ideea că noul telefon nu se va numi iPhone 8 ci iPhone 10, pentru a marca astfel momentul aniversar şi a sugera progresul făcut de Apple în domeniul tehnologiei.

Urmăriţi, în clipul video GadgetReport.ro de mai jos, principalele facilităţi ale noului telefon.

Cum va arăta noul iPhone? Toate sursele citate de GadgetReport.ro acreditează ideea că modelul de top va include un ecran mai mare, de 5,8 inchi, Retina display, cu rezoluţie QHD sau 4K, curbat pe margini, prins într-o carcasă din sticlă, cu margini metalice.

iPhone 8 ar urma să fie mai subţire şi mai uşor decât iPhone 7, iar butonul de home va fi înlocuit cu unul virtual, accesat din display-ul acestuia.

În carcasă, Apple va dota telefonul cu un procesor A11 pe 10 nm, 4/6 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 64/128/256 GB. Telefonul va rula noul sistem de operare iOS 11 care va include, în premieră, facilităţi pentru experienţa VR (realitatea virtuală).

Iphone 8 va intra pe internet la viteze de 600 Mbps, graţie modemului Intel 7360 LTE. Rămâne un semn mare de întrebare legat de această dotare cât şi despre senzorul de iris şi bateria noului telefon, despre care se speculează că ar urma să aibă 3350 mAh. Cert este că, în 2017, Apple va face pasul, în sfârşit, către încărcarea wireless.

În privinţa camerelor, iPhone 8 ar urma să vină cu una de selfie, de 4 MP, şi o alta dual-lens de 16 MP, cu stabilizare optică. Telefonul va înregistra şi reda clipuri la rezoluţie 4K.

Preţurile noului telefon ar urma să plece de la 750 de dolari. Cel mai scump iPhone 8 ar putea fi vândut la 1150 dolari, cât costă un laptop de ultimă generaţie.

Bineînţeles, toate informaţiile trebuie privite ca simple speculaţii, Apple evitând orice comentariu pe tema lansării şi dotărilor noului smartphone.