Whammy Phone. Un telefon flexibil demn de filmele SF

Data: 19/10/2016 | Autor: .

Whammy Phone. Un telefon flexibil demn de filmele SF

În următorii ani, lumea tehnologiei va trece printr-o adevărată revoluţie. Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile, transparente si indestructibile. Vom avea televizoare la ce dimensiuni ne dorim, ce vor fi “taiate” in magazin si le vom aplica pe perete, acasa, ca pe tapet, relatează GadgetReport.ro

Vom avea pana si sticle cu ecrane OLED pe care vom vedea clipuri video cu detalii despre continutul acestora, sfaturi de sanatate etc.

Un nou exemplu despre paşii fantastici făcuţi înainte de cercetători îl reprezintă telefonul prototip Whammy Phone, dezvoltat de experţii de la Human Media Lab, laborator din cadrul Queen’s University din Canada.

Telefonul Whammy Phone dispune de un ecran flexibil, full HD OLED, iar în clipul video de mai jos vedeţi cum, prin îndoirea acestuia, unul dintre cercetători îl foloseşte drept instrument muzical.

Ecranele OLED si bateriile flexibile, dezvoltate de toate marile companii, de la Samsung la Apple, LG şi Sony, vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic.

Cum arată viitorul în viziunea LG, vedeţi în clipul video de mai jos.

Samsung, primul pas către telefonul flexibil?

GadgetReport.ro relata, recent, că scandalul incredibil în care a intrat cu Galaxy Note 7 ar putea forţa compania Samsung să îşi modifice planurile de dezvoltare şi să lanseze, mult mai repede, telefonul flexibil la care lucrează de cinci ani. Nu este exclus ca acesta să fie Galaxy Note 8 sau mai degrabă Samsung Edge, asta pentru că sud coreenii iau în calcul trecere pe linie moartă a brandului Note.

După ce va înlocui toate telefoanele Galaxy Note 7 cu potenţial exploziv, Samsung va trebui să mute decisiv în piaţă, mai cu seamă că Apple pregăteşte, în 2017, un telefon cu un design nou şi facilităţi pe măsură, cu care să marcheze 10 ani de la lansarea primului iPhone.
Astfel că, anul viitor, Samsung ar trebui să lanseze, la rândul ei, un telefon semnificativ, iar acesta ar putea fi Galaxy S8 sau, mai degrabă, Samsung Edge pentru că brandul Note ar putea fi îngropat în funcţie de impactul scandalului Note 7.

De ce mai degrabă Samsung Edge decât S8? Pentru că sud-coreenii au prea puţin timp la dispoziţie ca până în februarie să finalizeze telefonul flexibil despre care GadgetReport.ro scria, anterior, că a trecut deja de faza de prototip şi că se caută soluţii pentru producţia de serie.

Cunoscut încă din 2013 sub numele de cod „Project Valley”, telefonul flexibil ar urma să prezinte un ecran OLED de 10 inchi, pliabil la 5 inchi, Quad-HD (2560×1440), sensibil la presiune.
Telefonul flexibil, dincolo de designul revoluţionar, ar putea să includă 6/8 GB de RAM, un spaţiu de stocare de până la 256 GB (64 GB/128/256 GB) si un procesor Exynos 3.1 GHz 16-Core.

Nu este exclus ca telefonul flexibil şi pliabil să includă camera de 12 MP de pe Galaxy S7 şi portul USB Type C.

Un astfel de telefon ar putea avea, bineinteles, şi dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, USB 3.0, NFC, accelerometru, senzor de proximitate, RGB Light, senzor geo-magnetic, Gyro, senzor de amprentă, barometru, Hall, HRM- senzor de monitorizare a pulsului şi o baterie cu încărcare rapidă, de 3500-4000mAh.

Cum va arăta telefonul flexibil? O idee poate fi cea expusă în clipul video prezentat de Samsung la CES 2013.

Lenovo prezintă C Plus, primul telefon flexibil

Chinezii de la Lenovo au prezentat, deja, primele prototipuri de telefoane şi tablete cu ecran flexibil, gadgeturi considerat drept «next big step » în industria IT&C.

Din demonstraţia făcută de experţii de la Lenovo, reiese că smartphone-ul cunoscut sub numele de Lenovo C Plus va putea fi transformat, foare uşor, într-o brăţară inteligentă. Iar o tabletă va deveni în câteva secunde telefon, fiind împăturită precum coperţile unei cărţi.

Astfel de gadgeturi, precum Lenovo C Plus, le-am putea vedea în magazine peste 2-3 ani

Aşa arată viitorul! Ecranul flexibil LG pe care-l întorci ca pe o foaie de hârtie