Technics OTTAVA SC-C70MK2. Un nou sistem audio all-in-one în gama premium

Data: 2/09/2020 | Autor: .

Technics a lansat noul sistem audio compact all-in-one Technics OTTAVA SC-C70MK2. Poziționat în gama premium, noul model este echipat cu un woofer (difuzor pentru frecvențe joase) de 8 cm și cu un tweeter (difuzor pentru frecvențe înalte), dezvoltate exclusiv pentru acest model.

Technics OTTAVA SC-C70MK2 combină calitatea înaltă a sunetului și un design sofisticat. SC-C70MK2 are o culoare argintiu închis pentru a crea un design mult mai rafinat. În plus, versiunea în negru a fost adăugată. Cu cât veți folosi mai mult sistemul, cu atât veți savura mai profund experiența muzicală.

Technics OTTAVA SC-C70MK2 deține un panou superior din aluminiu, grilă frontală și sistem unic de tractare a CD-ului. În plus față de modelul argintiu, este disponibilă și varianta negru complet a produsului SC-C70MK2.

Graphic of speaker units of C70MK2

Difuzoare nou dezvoltate & Sisteme de concentrare a sunetului

Woofer-ul de 8 cm oferă caracteristici de bază mai bune ca rezultat al mai multor îmbunătățiri, cum ar fi reducerea greutății bobinei, un debit de aer îmbunătățit și o rigiditate crescută a diafragmei.

Woofer-ul oferă un răspuns superb și o claritate excepțională atunci când produce sunete de frecvențe medii și înalte care aduc un confort sporit urechii. Tweeter-ul dome de înaltă rezoluție deține o membrană mai ușoară, din mătase, care permite un sunet persistent de calitate incredibilă. Mai mult, sistemul de concentrare a sunetului este optimizat pentru noua formă a tweeter-ului, oferind o expansivitate superioară a sunetului reprodus.

Graphics of various type of 
space Tune™

3 amplificatoare JENO Engine

Pentru a putea reproduce corect informația sunetelor complexe, cu configurație 3.1 canale, se utilizează trei amplificatoare digitale JENO Engine. În plus față de o utilizare a excelentei puteri de procesare a celor trei amplificatoare pentru a deservi fidel canalele stânga dreapta și subwoofer-ul, sunetul este optimizat de funcția Space Tune pentru a se potrivi cu configurația spațiului unde este instalat sistemul.

LAPC

Impedanța difuzorului se schimbă la fiecare frecvență și afectează amplificatorul de putere. Tehnologia care îmbunătățește acest fenomen este ”LAPC”, algoritmul de adaptare a impedanței difuzorului, utilizat în amplificatoarele din clasa de referință. Caracteristicile de frecvență ale amplificatorului au amplitudinea și faza aliniate atunci când cele trei circuite de amplificare sunt conectate separat la subwoofer, tweeter și woofer pentru a obține un răspuns ideal.

Sistem dublu de surse de alimentare

Sursele de tensiune obișnuite folosesc un singur transformator pentru a alimenta amplificatorul și circuitele digitale. În acest fel, la orice fluctuație a sarcinii sau apariție a unui zgomot pe un circuit, celelalte circuite vor fi afectate ceea ce duce la o degradare a calității sunetului.
Sistemul de alimentare dublu include circuite de alimentare în comutație independente pentru amplificator și circuitele digitale, care elimină orice posibila interferență, reducând în acest fel degradarea calității sunetului cauzată de zgomot sau fluctuații de tensiune. În plus, implementarea cu circuite dedicate transformator – amplificator  aduce cea mai scurtă conexiune pentru a reduce orice zgomot.

Masterizare

Circuitele de procesare a semnalului deținute de amplificatoarele JENO Engine sunt utilizate pentru a extinde banda de frecvențe a surselor Bluetooth sau Internet Radio până la o gamă de frecvențe echivalente cu a unui CD. Această elimină lipsa de expresivitate și a detaliilor sunetelor de frecvență înaltă, pentru o calitate superioară a sunetului.

Realizează un spațiu sonor optim conform încăperii și locației unde este instalat sistemul

Space Tune™

SC-C70MK2 deține funcția Space Tune™ Auto pentru a obține sunet optim balansat cu ușurința unei apăsări de buton. Această funcție măsoară sunete de test cu ajutorul unui microfon încorporat în SC-C70MK2 pentru a analiza distanța până la pereți și efectul reflectării sunetului. Apoi optimizează automat spectrul sonor. În plus, funcția Space Tune™ include trei reglaje presetate (Liber, Aproape de perete, Aproape de colț) pentru o amplasare mai ușoară și permite utilizarea aplicației Technics Audio Center pentru a ajusta precis calitatea sunetului în funcție de poziția utilizatorului.

Chromecast Built-in

Includerea modulului Chromecast permite utilizarea unei largi varietăți de servicii de streaming muzical, ușor de transmis dintr-o aplicație de smartphone. Transmiterea directă a datelor către sistemul principal elimină degradarea calității sunetului și în plus utilizatorul are la dispoziție o varietate largă de muzică.

Funcționează cu Google Assistant

Dacă în aceeași rețea este inclus un dispozitiv Google Assistant, acest serviciu poate să fie utilizat pentru a opera sistemul audio OTTAVA™ f SC-C70MK2 pentru redarea de muzică și pentru alte funcții. Atunci când utilizatorul nu are la îndemână un smartphone cu aplicație dedicată sau are mâinile ocupate, muzica poate fi redată prin comenzi vocale.

Concept images of multi-room and Technics app

Conectare multi-room și stereo

Atunci când sunt disponibile mai multe difuzoare Chromecast, serviciile de streaming pot fi redate în mai multe încăperi în același timp sau melodii diferite pot fi ascultate în fiecare cameră *.

În plus, dacă folosiți aplicația Technics Audio Center sau dețineți altă aplicație compatibilă cu dispozitivele Technics, puteți folosi surse diferite de muzică în locații diferite cum ar fi Bluetooth, AUX, intrarea optică, USB, Internet radio și alte servicii de streaming compatibile cu  OTTAVA™ f SC-C70MK2.

*  Este necesară aplicația  Google Home App

Compatibilitate completă

În plus față de redarea CD-urilor și a radioului, acest model este compatibil prin Chromecast cu o gamă largă de servicii de streaming muzical. Mai mult, este de asemenea compatibil  cu Spotify Connect, Deezer și Internet radio. Este compatibil și cu AirPlay 2, Bluetooth, Wi-Fi, redare din rețea, de pe medii USB și din surse optice și analogice, pentru a vă permite să vă bucurați de surse variate într-un singur sistem compact. Interfața de utilizator a aplicației pentru dispozitive iOS/Android “Technics Audio Center App” a fost reproiectată aducând o ușurință mai mare în utilizare.

Funcții favorite

Până la 9 presetări pot fi setate pe sistemul principal, cum ar fi posturi de internet radio favorite, playlist-uri Spotify și melodii de pe medii USB. Aceasta permite ascultarea muzicii favorite fără a porni nicio aplicație.