Tehnologia 6G revoluționează călătoriile hipersonice. Ai auzit de ,,bariera neagră’’?

Data: 1/02/2022 | Autor: .

Cercetătorii de la Universitatea Tianjin din China au anunțat încheierea, cu succes, a experimentelor ce țin de dezvoltarea tehnologiei 6G. Aceasta va aduce o viteză de transfer de date de peste 20 ori mai mare decât cea oferită de cele mai performante rețele 5G.

Experții au dezvoltat o nouă aplicație de comunicații 6G, bazată pe o tehnologie terahertz de ultimă generație. Acest progres ar ajuta la detectarea și urmărirea vehiculelor hipersonice, pe care Beijingul le construiește.

Independent relatează că tehnologia 6G va permite transferul de date, fără întreruperi, cu viteze de 5 ori mai mari decât cea a sunetului.

,,Această tehnologie va elimina, practic, golurile de transmisie de date înregistrate de un vehicul hipersonic din apropierea spațiului care călătorește prin atmosferă cu viteze foarte mari. Frecarea dintre suprafața sa și aerul înconjurător formează un înveliș de plasmă, care până acum ducea la întreruperea comunicațiilor’’, au explicat experții.

Fenomenul este cunoscut sub numele de ”bariera neagră”.

Cu ajutorul unui dispozitiv laser, cercetătorii au generat un fascicul continuu de unde electromagnetice în banda de terahertz, unde este dezvoltată noua tehnologie 6G, care elimină efectul de ,,barieră neagră’’.

Potrivit experților, reușita reprezintă un monent care va revoluționa comunicațiile, eliminând barierele călătoriilor hipersonice.

China a lansat cu succes în spațiu primul satelit 6G

Recent, China a realizat cea mai rapidă transmisie 6G în timp real în comunicațiile wireless în terahertzi, care este de 10 până la 20 de ori mai avansată decât rețelele 5G, în laboratorul Purple Mountain.

De la 5G la 6G! Când se lansează și care vor fi avantajele