Un telefon chinezesc, cel mai performant din lume?

Data: 12/04/2012 | Autor: .

Meizu a prezentat prima imagine oficiala cu smartphone-ul cu care aspira la rangul de cel mai performant telefon mobil din lume. Meizu MX4, versiunea superioara a modelului MX, ar urma sa fie, din start, mai performant, teoretic vorbind, decat viitoarele telefoane iPhone 5 si Samsung Galaxy S3, care vor fi lansate in acest an.

Chinezarie – produs manufacturier de calitate slaba.Cam asa suna o descriere succinta a majoritatii gadget-urilor “made inChina” care au invadat Europa.

De la playere audio la telefoane mobile, dispozitivele chinezesti se remarca prin doua lucruri esentiale – copie modelele consacrate de pe piata, precum cele ale Apple, de la iPad la iPhone,  iar sub carcasa ascund, in general, piese vechi sau clone cu performante tehnice indoielnice.

Producatorul chinez Meizu vrea sa schimbe aceasta perceptie, anuntand lansarea unui nou smartphone care, cel putin din datele prezentate, rivalizeaza cu iPhone 5 si Samsung Galaxy S 3.

Telefonul (121 x 63 x 10 mm) va avea, printre altele, un procesor quad-core Exynos 4412 de 1,8 Ghz, 1GB de RAM si 32GB, un display de 4 inch 960 x 640 ASV si capacitati HSPA+, la 21.6Mbps.

Spre comparatie, Apple pregateste un iPhone cu un procesor de 1,4 Ghz, iar Samsung va lansa, cel mai probabil in mai, noul telefon Galaxy S3 cu un procesor de 1.5GHz quad-core Exynos.

Telefonul chinezesc va avea o camera de 12MP, capabila sa inregistreze Full HD la 1080p cu 30 frames pe secunda. Smartphone-ul va rula o versiune modificata a sistemului de operare Android 4.0, intitulata FlyMe OS si va fi lansat in luna mai. Pretul nu a fost anuntat insa, cel mai probabil, va fi undeva in jur de 500 dolari.

Mai multe detalii aflati de aici