Telefonul flexibil, realitate! Smartphone-ul SF propus de chinezii de la Oppo

Data: 27/05/2016 | Autor: .

Telefonul flexibil, realitate! Smartphone-ul SF propus de chinezii de la Oppo

Chinezii de la Oppo pregătesc lansarea pe piaţă a unui smartphone care se pliază, cu un ecran OLED de mari dimensiuni. Telefonul flexibil ar putea să debuteze pe piaţă anul viitor, atunci când şi Samsung ar putea lansa misteriosul smartphone Galaxy X, relatează GadgetReport.ro

Din imaginea prezentată de portalul chinezesc Zaeke, rezultă că telefonul Oppo are un ecran pliabil, care atunci când este deschis devine o veritabilă tabletă. Chinezii nu au prezentat nicio informaţie legată de specificaţiile hardware şi software ale telefonului flexibil.

Ideea nu este una nouă, însă Oppo este prima companie care propune un astfel de telefon clamshell.

telefonul flexibil SamsungŞtirea vine în contextul în care sud-coreenii de la Samsung au făcut senzaţie, zilele trecute, cu prototipul unui gadget cu un ecran flexibil, de 5,7”, cu o grosime de 0,3mm şi care cântăreşte numai 5 grame. Potrivit imaginilor prezentate de The Korea Herald, telefonul flexibil ar urma să prezinte un ecran care poate fi îndoit în jurul unui tub cu circumferinţa de 10 mm.

Ecranul ar putea debuta pe mult-aşteptatul telefonul Galaxy X, primul smartphone flexibil pe care Samsung l-ar putea lansa în 2017.

Cunoscut încă din 2013 sub numele de cod „Project Valley”,  telefonul flexibil ar urma să includă, dincolo de ecranul flexibil, 6 GB de RAM, încărcare wireless, slot microSD şi, bineinteles, un acumulator care poate fi îndoit.

Cum va arăta telefonul flexibil? O idee poate fi cea expusă în clipul video pe care Samsung la prezentat la CES 2013.

Cert este că dacă Samsung va lansa telefonul flexibil, va însemna o adevărată revoluţie pe piaţa smartphone-urilor, similară poate doar cu lansarea primului iPhone.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca Samsung, LG, Philips, Sharp, Sony si Microsoft lucreaza de ani de zile la dezvoltarea unor gadgeturi flexibile.

Vicepresedintele Samsung Display, Lee Chang-hoon, declara anterior ca Samsung va avea capacitatea de a produce ecrane flexibile pana la începutul lui 2017.

GadgetReport.ro relata, recent, ca Samsung a prezentat mai multe prototipuri de ecrane flexibile, iar intre timp a brevetat si o baterie care isi poate modifica forma – marele obstacol catre dezvoltarea gadgeturilor ce pot fi indoite.

“Cei din industrie cred ca se va ajunge la comercializarea primelor telefoane flexibile in 2017“, a relatat si cotidianul Business Korea, citand un oficial de la Samsung Display.

Cand spunem ca ne aflam in pragul unei adevarate revolutii tehnologice, nu exageram cu nimic. Ecranele OLED si bateriile flexibile  vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic.

Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile si indestructibile.
Ca sa intelegeti mai bine cum vor arata aceste gadgeturi, urmariti si clipul urmator.