Teleportarea devine realitate! Un experiment incredibil

Teleportarea devine realitate! Un experiment incredibil

Teleportarea devine realitate! Cercetătorii de la Microsoft au lansat un nou clip video în care prezintă o tehnologie care promite să schimbe din temelii modul în care percepem interacţiunea cu cei aflaţi la distanţă. Cu ajutorul Holoportation, experţii vor să transpună în realitate o experienţă demnă de celebrul serial Star Trek, teleportarea.

Cercetătorul Shahram Izadai de la Microsoft Research prezintă modul în care, cu ajutorul căştilor de realitate virtuală Holo Lens, vom putea aduce în realitate imagini pe cei cu care discutăm, sub forma unor siluete tridimensionale, foarte reale.

Sistemul dezvoltat de Microsoft se foloseşte de un set de camere video speciale care filmează interlocutorii şi îi transpun într-o formă virtuală, astfel că dă senzaţia că acestea se află în aceeaşi încăpere. Teleportarea devine, astfel, posibilă!

Mai mult chiar, sistemul permite înregistrarea interacţiunii, astfel că vom putea revedea imaginile, ajustate după preferinţe. În imagini îl vedem, astfel, pe Shahram Izadai cum reduce silueta fiicei sale şi o proiectează pe o măsuţă. Potrivit acestuia, acest tip de imagini urmează să revoluţioneze modul în care vom păstra în viitor amintirile cu cei dragi.

Microsoft Research afirmă că tehnologia Holoportation este încă la început, însă perspectivele sunt cu adevărat incredibile, urmând să rescrie standardele în materie de comunicare, de interacţiune socială.

Teleportarea virtuală creată cu ajutorul unor gadgeturi ca HoloLens va lăsa loc dezvoltării unei palete de aplicaţii revoluţionare, care ne vor reseta modul în care percepem graniţa dintre real şi virtual şi vor transpune teleportarea in realitate.

GadgetReport.ro vă prezenta, recent, o altă aplicaţie incredibilă pe care cercetătorii de la Microsoft o dezvoltă pentru căştile de realitate virtuală Holo Lens.

Cu ajutorul ochelarilor şi tehnologiei HoloLens AR, Microsoft speră, de exemplu, să revoluţioneze experienţa multimedia în domeniul televiziunii. Tehnologia HoloLens promite, totodată, o revoluţie şi în lumea gaming-ului.

Microsoft vizează dezvoltarea unei interfaţe multimedia menită să ne transpună în joc experienţele olfactive. O idee revoluţionară care, din momentul în care va deveni disponibilă la nivel comercial, va rescrie standardele în materie de jocuri.

Kitul de dezvoltare pentru HoloLens ar urma să devină disponibil în acest an, pentru 3000 de dolari. Pe baza lui, dezvoltatorii de jocuri şi aplicaţii sunt aşteptaţi să transpună în realitate virtuală cele mai tari experienţe de gaming.

Potrivit experţilor de la Microsoft, tehnologia hologramelor ne va ajuta, în viitor, în tot felul de domenii, de la medicină (dovadă clipul video de mai jos), la educaţie, transport, showbiz, practic în orice domeniu al vieţii cotidiene.