Televizoarele 4K Ultra HD consumă de trei ori mai multă energie!

Data: 23/11/2015 | Autor: .

Televizoarele 4K Ultra HD consumă de trei ori mai multă energie!

Dacă vreţi să vă cumpăraţi un televizor 4K Ultra HD, uitaţi-vă cu mare atenţie la consumul de energie electrică. Potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetare din SUA, existe unele televizoare UHD care consumă, în medie, de trei ori mai multă energie decât televizoarele Full HD.

„Nu numai că televizoarele UHD de astăzi consumă în medie de trei ori mai multă energie decât televizoarele Full HD pe care le vor înlocui, dar există o gamă foarte diferențiată în eficiența energetica a modelelor de televizoare UHD de pe piață. Am gasit o diferențe de aproape trei ori in consumul de energie între cele mai eficiente televizoare UHD in reducerea consumului de energie si cele mai ineficiente. Exista totusi unele modele de televizoare 4K care au acelasi consum energetic sau foarte putin mai mare decât televizoarele Full HD, dovedind astfel că există deja tehnologia pentru a reduce risipa de energie inutila a acestor televizoare cu diagonală mare”, a declarat cercetatorul Noe Horowitz , director al National Resources Defense Council (NRDC) din SUA.

Cele mai mari consumatoare de energie sunt televizoarele care includ tehnologia High Dynamic Range (HDR).

„Noul High Dynamic Range pentru televizoare ar putea crește în mod semnificativ consumul de energie la nivel național (in SUA-nr.). Testele noastre au aratat că la redarea unui film in versiune HDR se consuma cu 47% mai multa energie decat pentru acelasi titlu in format 4K fara HDR”, se mai precizeaza in raportul NRDC.

În SUA sunt utilizate în prezent aproximativ 300 milioane de televizoare, iar schimbarea acestora cu televizoare 4K ar însemna echivalentul unui consum suplimentar de 8 miliarde de kilowați / oră.