Tesla Model 3 scrie istorie. Precomenzi de 9,6 miliarde de dolari!

tesla model 3 gadgetreport.ro 1

Noul automobil electric Tesla Model 3 a înregistrat, de la lansarea oficială de pe 1 aprilie, 276.000 de precomenzi, un record în istoria industriei auto. Dacă toţi clienţii îşi vor menţine decizia de cumpărare, Tesla ar urma să înregistreze încasări de peste 9,6 miliarde de dolari, relatează GadgetReport.ro

Fiecare precomandă trebuia însoţită de un avans de 1.000 de dolari, ceea ce înseamnă că în conturile producătorului american a intrat un sfert de miliard de dolari.

Pentru Tesla, lansarea modelului va însemna un moment istoric, compania urmând să treacă în rândul marilor producători de automobile. Ca să vă faceţi o idee de ce înseamnă lansarea Tesla Model 3, luaţi în calcul că Tesla a înregistrat anul trecut un profit de „numai” 4 miliarde de dolari.

Tesla Model 3 a fost prezentată de CEO-ul Tesla, Elon Musk, drept “maşina care democratizează sectorul electric, un automobil care oferă cinci stele la orice categorie”. Experţii spun că maşina electrică va concura cu BMW Seria 3, Audi A4 sau Mercedes C-Class.

Tesla Model 3 are dimensiuni similare cu Audi A4 şi o autonomie de 346 de kilometri la o singură încărcare. Sedanul are un pilot automat şi ajunge la 100 km/oră în mai puţin de 6 secunde.

Tesla Model 3 poate găzdui fără probleme cinci pasageri și va costa 35.000 de dolari. Dincolo de varianta clasică, cu tracţiune pe spate, Tesla promite şi un automobil cu tracțiune integrală care va costa, bineînţeles, ceva mai mult.

Ultimele informaţii arată că ecranul de 15 inchi care inlocuieşte tabloul de bord al maşinii este produs de LG.

Vedeţi mai jos prezentarea oficială a maşinii, la calitate Full HD.

„Nu veți putea cumpăra o mașină mai bună pentru 35.000 de dolari”, a declarat Elon Musk. Cu toate acestea, Tesla Model 3 va avea o concurenţă serioasă pe piaţa automobilelor electrice.

Gigantul General Motors Co. va lansa pe piață la finele acestui an noul automobil electric Chevrolet Bolt, care va avea o autonomie de aproximativ 320 de kilometri și un preț de aproximativ 35.000 de dolari. Şi Nissan Motor Co. pregătește o nouă versiune a automobilului electric Leaf, care va avea o autonomie sporită la un preț de cost similar.

Dacă modelul va ajunge în România, cel mai probabil în 2018, aceasta ar putea avea un preţ de circa 25.000 euro, luând în calcul subvenţia de 4.500 de euro pe care Ministerul Mediului o oferă la achiziţia unui autoturism electric, alături de tichetele Rabla şi ecobonusuri.

Aţi cumpăra o astfel de maşină?