Tesla Model 3 va fi produsă şi în Europa! Ajunge şi în România?

Data: 6/04/2016 | Autor: .

Tesla Model 3 va fi produsă şi în Europa! Ajunge şi în România?

Ministrul Mediului şi Energiei din Franţa a propus companiei Tesla să preia platforma centralei nucleare din Fessenheim, din nord-estul Alsaciei, acolo unde ar putea fi construită Tesla Model 3, relatează GadgetReport.ro

Ministrul francez Ségolène Royal a declarat că speră ca Tesla să îşi dezvolte în Alsacia o fabrică de automobile electrice. Elon Musk, CEO-ul Tesla, s-a declarat încântat de locaţie, mai cu seamă că aceasta se află lângă malul Rinului, la graniţa cu Elveţia şi Germania, afirmă Jalopnik.

Pentru a convinge şi mai mult compania Tesla să vină în Franţa, autorităţile locale au realizat inclusiv un clip de promovare, pe care îl puteţi vedea mai jos.

Dacă va produce deja celebrul automobil Tesla Model 3 în Franţa, asta înseamnă că şansele ca acesta să fie vândut în curând şi în Europa cresc foarte mult.

Nu este exclus ca, pe măsura dezvoltării reţelei de staţii de încărcare la nivel european, Tesla Model 3 să devină un model popular şi în Europa, iar primele modele să fie produse în 2017.

În plus, ar fi un pas în plus ca maşina să ajungă şi pe piaţa românească la un preţ cât mai aproape de cei 35.000 de dolari cât costă în SUA.

GadgetReport.ro relata, recent, că dacă modelul va ajunge în România, cel mai probabil în 2018, aceasta ar putea avea un preţ de circa 25.000 euro, luând în calcul subvenţia de 4.500 de euro pe care Ministerul Mediului o oferă la achiziţia unui autoturism electric, alături de tichetele Rabla şi ecobonusuri.

Tesla Model 3 are dimensiuni similare cu Audi A4 şi o autonomie de 346 de kilometri la o singură încărcare. Sedanul are un pilot automat şi ajunge la 100 km/oră în mai puţin de 6 secunde
.
Tesla Model 3 poate găzdui fără probleme cinci pasageri și va costa 35.000 de dolari. Dincolo de varianta clasică, cu tracţiune pe spate, Tesla promite şi un automobil cu tracțiune integrală care va costa, bineînţeles, ceva mai mult.

Ultimele informaţii arată că ecranul de 15 inchi care inlocuieşte tabloul de bord al maşinii este produs de LG.

Tesla Model 3 scrie istorie. Precomenzi de 9,6 miliarde de dolari! Vezi prezentarea oficială