Tesla Model S, cel mai bine vândut sedan de lux

Data: 17/10/2016 | Autor: .
Tesla Model S, cel mai bine vândut sedan de lux

Tesla Model S, cel mai bine vândut sedan de lux

Tesla face furori în SUA, depăşind marii jucători din piaţă, precum GM, Ford, Mercedes şi BMW. În trimestrul III, Tesla a vândut 9156 de automobile Model S, cu aproape 60% mai multe decât în trimestrul anterior, relatează GadgetReport.ro

Vânzările  au fost aproape duble faţă de principalii săi competitori din segmentul sedanurilor de lux, relatează GadgetReport.ro

Potrivit datelor publicate de Autoblog, Model S a depăşit în vânzări modelele Mercedes-Benz S-Class şi BMW Seria 7, modele clasate pe locurile următoare, fiecare cu câte aprox. 2000 de exemplare vândute în trimestrul III.

Clasamentul mai include modele de la Audi, Lexus, Porsche, Jaguar şi Maserati.

Alături de modelul de lux, producătorul de automobile electrice a vândut, în aceeaşi perioadă, şi 5428 exemplare din Model X, afirmă Engadget.

Tesla Model S P100D a fost primul automobil electric capabil să parcurgă distanţe lungi (500 km (EPA), 615 km (NEDC) fără reîncărcarea bateriilor. Modelul este disponibil cu tracțiune pe patru roți. Modelul dispune de Acumulator Li-ion (max 85 kWh) amplasat în podea, sub compartimentul pentru pasageri.

Pentru accelerație la 100 km/h, Tesla Model S are nevoie de 5,6 până la 6,2 secunde. Modelul P100D (Performance) însă atinge 100 km/h în doar 2,7 secunde, comparabil cu Lamborghini sau Ferrari.

Automobilul are un pret de pornire de 57.400 de dolari. Modelul nu este comercializat în România.