Tesla Model S. Clipul care anunţă maşina care se conduce singură

Data: 26/01/2016 | Autor: .

tesla autopilot gadgetreport.ro

Tesla a dat publicităţii un clip video în care prezintă modul în care programul Autopilot va fi capabil să conducă automobilele. Şeful Tesla, Elon Musk, a declarat că Autopilot este cea mai importantă prioritate pentru compania sa.

În clipul video de mai jos veţi vedea cum reuşeşte Tesla Autopilot să scoată singur maşina din garaj, la o simplă comandă dată de pe telefonul mobil. Proprietarului nu-i va mai rămâne decât să asiste apoi relaxat la drumul spre destinaţie.

Interesant este că proprietarul va putea să sugereze programului Autopilot traseul de urmat, inclusiv schimbarea benzilor de circulaţie, şi, bineînţeles, să preia controlul maşinii atunci când îşi doreşte.

Tesla Autpilot va rămâne însă activ şi va veghea ca maşina să evite orice posibil accident, chiar şi în momentul în care este condusă de către proprietar.

GadgetReport.ro relata, recent, că şi alte mari companii, de la BMW, Mercedes, Volvo, la Google şi, mai nou Apple, lucrează la dezvoltarea maşinilor care se conduc singure.

Un astfel de model, capabil să parcheze singur, este noua limuzină BMW Seria 7, prima masină de lux din lume echipată cu o telecomandă inteligentă.

O alta tehnologie prezenta la bordul noului model BMW Seria 7 2016 permite controlul functiilor multimedia prin gesture control, adica fara atingerea ecranului keyfob LCD. Totul datorita senzorului 3D care va interpreta gesturile predefinite ale soferului.

BMW Seria 7 2016 este considerată drept cea mai avansată maşină din istoria constructorului german. Detalii despre acest model aflaţi de AICI.