Tesla Model X, cea mai sigură maşină din lume. Prezentare video

Data: 14/06/2017 | Autor: .

Tesla Model X, cea mai sigură maşină din lume. Prezentare video

Tesla Model X, primul SUV electric din lume, este, oficial, şi cea mai sigură maşină din lume. Administraţia de Siguranţă a Traficului din SUA (The National Highway Traffic Safety Administration) a acordat modelului calificativul maxim de 5 stele pentru toate categoriile de siguranţă în caz de accident, relatează GadgetReport.ro

Tesla Model X a primit calificativul maxim, printre altele, la testul de impact frontal, şoferul şi pasagerii având 93% şanse să scape fără să fie răniţi, Model X este cea mai sigură maşină din lume la acest capitol, afirmă Tesla, într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Prin amplasarea bateriilor într-o poziție mult mai aproape de podea, Model X asigură un centru de greutate foarte jos, evitând riscurile unei răsturnări. Mai mult, SUV-ul dispune de diverse module electrice de securitate, printre care Emergency Braking and Side Collision, ce se activează chiar și la viteze mari, şi cameră cu unghi de 360 grade, care combinată cu funcția de pilot automat îmbunătățește sistemele de parcare automată (Autopark & Autosteer).

Tesla Model X, preturi pe masura tehnologiei

Prezentat în premieră în 2015, Tesla Model X este disponibil în trei variante de echipare, 60D, P90D și Ludicrous P90D, cu preţuri care pornesc de la 74.000 de dolari şi care ajung 142.000 de dolari.

„Model X dovedeşte încă o dată că orice tip de maşină poate fi electrică”, a afirmat, la vremea respectivă, fondatorul Tesla, Elon Musk.

Între clienţii Tesla Model X se află investitorul Steve Jurvetson, de la Draper Fisher Jurvetson, şi co-fondatorul Google, Sergey Brin.

Tesla Model X este dotat, în funcţie de versiune, cu baterii de 75/90 de kWh, care îi asigură o autonomie între 320 şi 413 kilometri.

Vehiculul poate atinge o viteză limitată electronică la 250 km pe oră şi accelerează de la zero la 100 km pe oră în 3,8 secunde (3,2 secunde în cazul variantei Ludicrous).

Model X dispune de un sistem de uși Falcon Wing Doors, detaliu ce conferă un aspect aparte, unic în lumea SUV-urilor.

Suspensia lui Tesla Model X este pneumatică cu cinci setări predefinite, garda la sol maximă fiind de 230 milimetri. În plus, modelul are banchetă spate cu trei scaune glisabile independent, trei rânduri de scaune fiind destinate pasagerilor adulți (al treilea fiind pliabil in portbagaj).