Tesla Powerwall. Bateria care te scapa de curentul de la Enel (VIDEO)

Data: 5/05/2015 | Autor: .

tesla powerwall

Constructorul auto Tesla Motors a dezvoltat prima solutie completa care ne va ajuta sa nu mai depindem de energia electrica furnizata de operatorii traditionali. Ne vom produce si inmagazina singuri curentul electric pentru acasa!

tesla-powerwallTesla Powerwall, solutia revolutionara propusa de Tesla, este reprezentata de o baterie care stochează energia electrică dezvoltată de panourile solare şi elimină necesitatea utilizării serviciilor unui furnizor de electricitate precum Enel.

Bateria Li-Ion, ce va fi comercializată sub brandul Tesla Energy, o divizie separată a constructorului auto, are dimensiunile 1300x860x180 mm si poate fi amplasata pe peretele casei, atat la exterior cat si in interior.

Tesla Powerwall are o greutate de 100 de kilograme, o capacitate intre 7 si 10 kWh, şi funcţionează la parametri optimi la temperaturi cuprinse între 20 şi 43 de grade Celsius.

Cea mai ieftină versiune Tesla Powerwall va costa 3.000 de dolari, iar cea mai scumpă 3.500 de dolari. Potrivit producatorului, puteti lega in serie până la 9 baterii, astfel ca se poate ajunge la inmagazinarea a 63 până la 90 kWh. Tesla Powerwall este garantată timp de 10 ani şi nu necesită mentenanţă.

Bateria va fi vândută în Statele Unite începând din această vară, iar în Europa va ajunge anul viitor.

Luaţi în calcul că, pe lângă baterie, va mai trebui să vă cumpăraţi panourile solare si un invertor pentru a transforma curentul continuu de 12 V în curent alternativ de 220 V, adică minim 5000 de euro.

Dacă nu aveţi bani pentru o asemenea investiţie, vă puteţi mulţumi să folosiţi Tesla Powerwall doar în momentele în care furnizarea energiei electrice este întreruptă din cauza unei defecţiuni.

Cum în România, astfel de cazuri sunt frecvente, mai ales în mediul rural, achiziţia unei baterii de rezervă poate fi o soluţie optimă. Cum funcţionează Tesla Powerwall vedeţi în clipul video de mai jos.