Teste şoc cu LG G5. Se îndoaie şi probleme cu ecranul

Data: 4/04/2016 | Autor: .

lg g5 probleme de fabricatie

Lansarea noului LG G5 a fost întâmpinată cu entuziasm de comunitatea Android, smartphone-ul fiind văzut de mulţi drept cel mai bun telefon lansat la Mobile World Congress 2016 de la Barcelona. Din momentul lansării în magazine, au apărut şi primele probleme.

Erica Griffin, unul dintre cei mai cunoscuţi vloggeri din SUA, a cumpărat un LG G5 şi a descoperit cu uimire că telefonul are defecte de fabricatie.

Spatele telefonului nu era bine lipit, iar modulul Magic Slot nu se prindea bine în carcasa telefonului, relatează GadgetReport.ro

Mai mult chiar, la un simplu test cu ecranul în întuneric, Erica a descoperit că telefonul are zone de ecran cu defecte. Unele erau mai luminoase, lăsând senzaţia unor pete pe ecran.

Un alt test video, care face furori pe internet, arată că telefonul LG G5 se poate zgâria foarte uşor, vopseaua fiind una de slabă calitate. Mai mult, telefonul se îndoaie destul de uşor, zona Magic Slot fiind extrem de fragilă.

LG G5 cântăreşte 159 de grame, are dimensiunile 149.4 x 73.9 x 7.7mm, şi rulează Android 6.0 Marshmallow. LG G5 vine cu un profil metalic, care cuprinde un display de 5,3 inchi QHD, cu rezoluţie 2560 x 1440 şi o densitate a pixelilor de 554 ppi. În carcasa de aluminiu se ascunde cel mai nou procesor Qualcomm® Snapdragon™ 820, care lucrează împreună cu 4GB LPDDR4 RAM.

Telefonul are un spaţiu de stocare de 32 GB, extensibil prin microSD până la 2TB. LG G5 are o cameră frontală de 8 MP şi o alta pe spate de 16 MP, duală, cu un unghi larg de vizualizare ( 75° Field of View -FoV). LG afirmă că aceasta din urmă este cea mai bună cameră pe care a realizat-o vreodată, comparabilă cu performanţa DSLR-urilor.

LG beneficiază de un accesoriu special, CAM Plus, pe care îl poţi folosi atunci când filmezi sau fotografiezi. Accesoriul are butoane dedicate pentru camera video şi foto şi o rotiţă de zoom, o excelentă soluţie pentru cei care vor mai mult de la un telefon.
Împreună cu acesta, telefonul primeşte, practic, un acumulator de 4000 mAh, care îi asigură o autonomie cu până la 50% mai mare. Cei de la LG spun că accesoriul permite până la 8 ore de fotografiere!

Dincolo de accesoriul pentru foto&video, LG G5 are un alt gadget interesant, audio, intitulat Hi-Fi Plus. Dezvoltat impreuna cu Bang & Olufsen, acesta asigură un sunet de o calitate fără precedent.