Revoluţie tehnologică! Primul telefon pliabil Samsung, în 2017?

Revoluţie tehnologică! Primul telefon pliabil Samsung, în 2017?

Samsung pregăteşte lansarea, în 2017, a primul telefon pliabil, cu ecran flexibil, afirmă presa sud-coreeană, care citează surse din cadrul companiei. Cunoscut încă din 2013 sub numele de cod „Project Valley”, nu este exclus ca smartphone-ul să fie Galaxy S8, relatează GadgetReport.ro

Potrivit surselor citate de presa sud-coreeană, acest telefon pliabil ar urma să prezinte un ecran OLED de 10 inchi, pliabil la 5 inchi, Quad-HD (2560×1440), sensibil la presiune.

Galaxy S8, dacă despre el este vorba, ar putea să includă numai puţin de 6 GB de RAM, un spaţiu de stocare record, de până la 256 GB (64 GB/128 GB) si un procesor Exynos 3.1 GHz 16-Core.

Nu este exclus ca acest telefon pliabil să includă camera de 12 MP de pe Galaxy S7 şi portul USB Type C, aşteptat încă de pe seria S7/S7 Edge.

Un astfel de telefon pliabil ar putea avea, bineinteles, şi dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, USB 3.0, NFC, accelerometru, senzor de proximitate, RGB Light,  senzor geo-magnetic, Gyro, senzor de amprentă, barometru, Hall, HRM- senzor de monitorizare a pulsului şi o baterie cu încărcare rapidă, de 3500-4000mAh.

Cum va arăta telefonul pliabil? O idee poate fi cea expusă în clipul video prezentat de Samsung la CES 2013.

Cert este că dacă Samsung va lansa acest telefon pliabil, va însemna o adevărată revoluţie pe piaţa smartphone-urilor, similară poate doar cu lansarea primului iPhone.

GadgetReport.ro relata, anterior, că LG, Philips, Sharp, Sony si Microsoft lucrează de ani de zile la dezvoltarea unor gadgeturi flexibile, însă pare că doar Samsung a ajuns la un produs final.

GadgetReport.ro relata, recent, că Samsung a prezentat mai multe prototipuri de ecrane flexibile, iar intre timp a brevetat si o baterie care isi poate modifica forma – marele obstacol către dezvoltarea gadgeturilor ce pot fi indoite.

Cand spunem ca ne aflam in pragul unei adevarate revolutii tehnologice, nu exageram cu nimic.

Ecranele OLED si bateriile flexibile  vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic. Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile si indestructibile.

Ca sa intelegeti mai bine cum vor arata aceste gadgeturi, urmariti si clipul urmator.