LG G8 ThinQ. Primul telefon cu cameră foto frontală inteligentă ToF

Data: 8/02/2019 | Autor: .

LG-G8-ThinQLG Electronics și Infineon Technologies AG vor prezenta, la Barcelona, în cadrul Mobile World Congress 2019, noul smartphone LG G8 ThinQ, primul telefon cu cameră foto frontală inteligentă, relatează GadgetReport.ro

Microcipul senzorului de imagine Infineon REAL3TM, ce va avea un rol-cheie în funcționarea camerei foto frontale de pe noul LG G8 ThinQ, folosește expertiza Infineon și pmdtechnologies în domeniul algoritmilor pentru procesare de nori de puncte 3D (un set de puncte informaționale în spațiu, produse prin scanare 3D).

În timp ce alte tehnologii 3D folosesc algoritmi complecși pentru a calcula distanța dintre obiectiv și un obiect, microcipul senzorului de imagine ToF oferă o măsurătoare mai corectă, captând lumina din spectrul infraroșu reflectată de subiect. Drept rezultat, ToF are o mai mare eficiență când lumina ambientală este crescută, reducând încărcarea procesorului aplicației și, prin urmare, și consumul de energie.

LG-G8-ThinQ-ToF-1228x768Datorită timpilor săi reduși de răspuns, tehnologia ToF este folosită larg în cadrul diverselor metode de autentificare biometrică, precum recunoașterea facială. În plus, deoarece tehnologia ToF vizualizează obiectele în 3D fără a fi afectată de lumina din surse externe, aceasta oferă o rată excelentă de recunoaștere, atât în spații de interior cât și de exterior – ideală pentru implementarea în aplicații de realitate augmentată (AR) și realitate virtuală (VR).

Principala producătoare mondială de semiconductori energetici, Infineon este o companie recunoscută și pentru excelența sa tehnologică în domeniul soluțiilor pentru senzori. Producătorul german de microcipuri permite construirea unor aplicații foarte fiabile în domeniul automobilistic, de administrare a energiei și de securitate Digitală. Compania a dezvoltat tehnologia ToF din LG G8 ThinQ pentru a fi utilizată atât în cadrul smartphone-urilor premium, cât și al celor de mijloc de gamă.

“Infineon se pregătește să revoluționeze piața,” a declarat Andreas Urschitz, președintele diviziei Power Management & Multimarket de la Infineon. “Am demonstrat funcționarea serviciilor dincolo de simplul nivel al produsului – am răspuns nevoilor specifice ale producătorilor de telefoane, ale caselor de design de referință asociate și ale producătorilor de module pentru camere foto. În decurs de cinci ani, ne așteptăm ca majoritatea smartphone-urilor să dispună de camere foto 3D, iar Infineon va contribui cu o cotă semnificativă.”

Vârful de gamă LG ce va fi lansat se laudă și cu funcții unice, posibile doar datorită tehnologiei ToF, precum funcția Real Bokeh îmbunătățită. Folosind algoritmul proprietar LG pentru camera foto, senzorul 3D poate distinge cu ușurință subiecții umani de obiectele de fundal, permițând utilizatorilor să-și facă selfie-uri mai impresionante vizual folosind diverse niveluri de blur.

Specificații LG G8 – neoficiale

Display: 6.1 inch, 3120×1440 Pixeli, 19.5:9
Procesor: Snapdragon 855
GPU: Adreno 640
Memorie: 6/8 GB RAM
Spatiu de stocare: 128/256 GB + microSD up to 2TB
Camera foto: posibil triplă
Camera selfie: posibil duală
OS: Android 9 Pie
Interfața: LG
Bateria: 3.500 mAh
Preț: 800 euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.