Tinerii preferă Youtube în fața Netflix

Data: 9/10/2019 | Autor: .

Tinerii preferă Youtube în fața Netflix

Tinerii preferă să se uite mai mult la clipurile video de pe Youtube decât să urmărească filmele și serialele de pe Netflix. Asta arată un studiu realizat de Piper Jaffray, o companie americană de cercetare, relatează GadgetReport.ro

Potrivit cercetării, numărul tinerilor care au trecut de la Netflix la Youtube a crescut semnificativ în ultimul an. 37% dintre tineri au declarat că preferă să vizioneze clipuri video pe platforma celor de la Google, depășind, astfel, numărul celor care se uită pe Netflix (35%)

Trendul este explicat de specialiști prin conținutul mult mai bogat, mai variat, oferit de Youtube, orientat către preferințele tinerilor – muzică, jocuri, clipuri în genul ,,how-to’’ etc.

Dincolo de dinamica Netflix și Youtube, 13% au declarat că urmăresc Amazon Prime Video și 7% serviciile Hulu. Numai 12% dintre tineri se uită la programele transmise prin cablu TV.

Potrivit specialiștilor, lansarea noilor platformel Disney+ și Apple TV+ vor aduce schimbări semnificative în comportamentul de consum al tinerilor, cablul TV urmând să piardă și mai mult teren în fața platformelor de streaming.

Serviciul de streaming Disney+, în faza de preînscriere

Apple TV+ va fi disponibil în 100 de ţări, din 1 noiembrie