Top 10 – cele mai vizionate filme in cinematografe (VIDEO)

Data: 17/12/2013 | Autor: .

the-hobbit-the-desolation-of-smaug

Filmul fantasy „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug”, al doilea din trilogia „Hobbitul”, a intrat direct pe primul loc în box office-ul nord-american, weekendul trecut, cu încasări de 73,6 milioane de dolari, relateaza Mediafax.

Povestea continuă aventurile lui Bilbo Baggins (Martin Freeman) pe parcursul călătoriei alături de vrăjitorul Gandalf (Ian McKellen) şi cei 13 pitici, conduşi de Thorin Oakenshield (Richard Armitage), în misiunea lor de a pune din nou stăpânire pe Regatul Pierdut, Erebor.

Filmul de animaţie „Regatul de gheaţă/ Frozen” coboară o poziţie în clasament, ocupând locul al doilea, cu încasări de 22,1 milioane de dolari.

Comedia de Crăciun „A Madea Christmas”, în regia lui Tyler Perry, debutează în clasament direct pe locul al treilea, cu încasări de 16 milioane de dolari.

Locul al patrulea este ocupat de filmul SF „Jocurile foamei: Sfidarea/ The Hunger Games: Catching Fire”, cu încasări de 13 de milioane de dolari.

Filmul fantasy „Thor: Întunericul” pierde o poziţie şi se situează pe locul al cincilea, cu încasări de 2,7 milioane de dolari.

Filmul „Out of the Furnace”, de Scott Cooper, ocupă locul al şaselea, cu încasări de 2,3 milioane de dolari de vineri până duminică.

Pe locul al şaptelea se află comedia „Tată fără număr/ Delivery Man”, cu Vince Vaughn şi Chris Pratt, cu încasări de 1,8 milioane de dolari.

Pe locul al optulea se situează comedia „Philomena”, în regia lui Stephen Frears, cu încasări de 1,7 milioane de dolari.

Locul al nouălea în clasament este ocupat de „The Book Thief”, cu încasări de 1,67 milioane de dolari. Bazat pe bestsellerul omonim scris de Markus Zusak, filmul explorează aventurile lui Liesel (Sophie Nélisse), o fetiţă de nouă ani adoptată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Pe locul al zecelea se situează filmul de acţiune „Oraşul fără legi/ Homefront”, cu James Franco, Jason Statham, Kate Bosworth şi Winona Ryder, cu încasări de 1,63 milioane de dolari.