TOP 5 – Cele mai noi şi interesante aplicaţii de reţete culinare

Data: 23/01/2016 | Autor: .

retete culinare

Dacă vreţi să deveniţi un adevărat “masterchef” în bucătărie sau dacă doar vă doriţi să experimentaţi arta culinară în scop recreativ, va puteţi ajuta de una dintre sutele de aplicaţii de cooking pentru tabletă şi telefon.

Dintre zecile de aplicaţii în limba română, am selectat astăzi cinci dintre cele mai interesante. Pe lângă reţetele culinare, acestea vin şi cu sfaturi importante pentru cei care vor sa experimenteze în bucătărie.

Toate aplicaţiile sunt gratuite şi le puteţi descărca din Google Play (pentru telefoanele cu Android) din linkurile de mai jos.

1. Reţete culinare 

retete-culinare

Aplicatia „Retete Culinare”, dezvoltata de Agentia Media si WebCentury, iti ofera posibilitatea de a fi un mic `chief` la tine acasa. Fie ca ai nevoie sa gatesti pentru familie, prieteni sau chiar pentru sefi, vei gasi peste 1500 de retete, toate actualizate și verificate.

La rularea initiala a aplicatiei, va trebui sa asteptati pana incarca toate retetele.

Poate dura pana la 5 minute. Aplicatia a fost construita astfel pentru a va oferi acces fara a avea nevoie de o conexiune la internet.

O puteti descarca gratuit de AICI.

2. Maitre – Retete Culinare

Maitre - Retete Culinare

Maitre – Retete Culinare (retete de gatit) este aplicatia oficiala a siteului Maitre.ro

Va aduce cele mai bune retete, trucuri si sfaturi culinare. Un manual de gatit, condimentat cu mult bun gust. Aplicatia se lauda cu imbinarea inspirata intre retele preparatelor traditionale romanesti si internationale, presarata cu sfaturi de baza in tehnica culinara, intr-o abordare mestesugita si glumeata. Mai mult, aflam despre condimente, unul dintre ingredientele de baza ale unui preparat de succes. Caracteristicile lor, modul de asezonare si inca multe altele. Si fireste, sa nu uitam de vinuri. Ce-ar fi masa fara vin?

Maitre.ro – Retete culinare, va prezinta caracteristicile vinurilor romanesti si internationale, structurate pe categorii, alaturi de o rubrica distincta “Totul despre vin”, unde aflam cum se bea, de ce se bea, cu ce se bea…dar mai ales cand se bea, vinul!

O puteti descarca gratuit de AICI.

3. Chef Buzu

Chef Buzu

CHEF BUZU este aplicatia primului site de turism culinar din Romania: www.chefbuzu.com.
Pornit de la o pasiune pentru arta culinara si calatorii, site-ul a debutat ca un site de retete profesionale vechi, ce folosesc ingrediente traditionale pentru un gust cu adevarat natural, iar fiecare reteta este insotita de informatii suplimentare si extrem de pretioase legate de gramajul per portie, dar si de valorile energetice si nutritive.
Retetele provin dintr-o colectie veche ce a apartinut maistrului bucatar RACHITEANU DIONISIE, care impreuna cu fratele sau RACHITEANU GHEORGHE au lucrat in perioada interbelica pentru Casa Regala a Romaniei, Maresalul Antonescu, Generalul Rascanu, diverse ambasade din tara sau strainatate, precum si restaurant renumite ale Bucurestiului de odinioara sau de pe Litoralul Marii Negre.

Prin intermediul aplicatiei veti mai putea avea acces la informatii si articole interesante legate de gastronomie si turism dar, ceea ce este cu totul inedit, va da posibilitatea ca, in timp real, sa aflati informatii despre locatiile unde puteti manca sau de unde puteti cumpara preparate traditionale, precum si pretul la care acestea pot fi achizitionate.

O puteti descarca gratuit de AICI.

4. Melcul Bucatar

Melcul Bucatar

Melcul Bucatar este o aplicatie care ofera retete culinare in imagini si alte nazdravanii pas cu pas. Mancare variata, mancare colorata, bento si alte idei.

O puteti descarca gratuit de AICI.

5. 50000 retete Petit chef

Aplicatia, dupa cum bine ati intuit inca din denumire, aduce peste 50.000 de retete pe telefonul sau tableta dvs.
O puteti descarca gratuit de AICI.

50000 retete Petit chef