Top 5: Cele mai vizionate filme din cinematografele romanesti (VIDEO)

Data: 10/04/2013 | Autor: .

olympus-has-fallen

Filmul de actiune „Cod rosu la Casa Alba/ Olympus Has Fallen” a fost lider in box office-ul romanesc de weekend, inca de la premiera, cu incasari de 647.585 de lei si 33.678 de spectatori, informeaza Asociatia Film Romania, potrivit Mediafax.

Dupa stabilirea unei importante intalniri de negocieri, Casa Alba devine tinta unui atac terorist pus la cale de o grupare nord-coreeana. Printre focuri de arma si detonari de bombe, insusi presedintele Americii este luat prizonier. Toate eforturile serviciului se securitate si ale politiei de salvare a institutiei se bazeaza acum pe informatiile furnizate de Mike Bannings, fost membru al garzii prezidentiale, blocat in cladire fara ca teoristii sa stie de existenta sa. Din distributia filmului fac parte Gerard Butler si Morgan Freeman.

Pe locul al doilea in box office-ul romanesc s-a clasat animatia „Croods”, cu incasari de 374.261 de lei si 21.296 de spectatori. „Croods” este comedie animata in 3D, care urmareste prima familie moderna a lumii pe parcursul calatoriei ei de-a lungul vietii.

Pe pozitia a treia s-a situat „G.I. Joe: Represalii/ G.I. Joe: Retaliation”, liderul de weekendul trecut, care, de data aceasta, a avut incasari de 312.062 de lei si 14.636 de spectatori. Dupa ce o multime de colegi le sunt ucisi intr-un atac surpriza, iar presedintele SUA ii deconspira drept tradatori, supravietuitorii G.I. Joe pornesc intr-o misiune pe viata si pe moarte.

Pe locul al patrulea s-a clasat „Jack si uriasii”, care a avut incasari de 198.710 de lei si 10.048 de spectatori. Un conflict stravechi este pe cale sa reinceapa atunci cand fermierul Jack (Nicholas Hoult) deschide din greseala un portal prin care uriasii mitologici pot patrunde in lumea noastra.

Pe locul al cincilea se afla premiera „Vacanta de primavara”, cu incasari de 133.210 lei si 7.580 de spectatori. Patru adolescente sexy, prietene din copilarie, isi doresc sa plece intr-o vacanta de primavara de neuitat. Pentru a obtine banii necesari, ele jefuiesc un fast-food. Dar aceasta este doar inceputul.