Torentii devin istorie? Unul dintre cele mai populare site-uri se inchide

Data: 22/10/2013 | Autor: .

hackers-hacking-hacksDupa Pirate Bay, si IsoHunt , unul dintre cele mai cunoscute site-uri de torenti, se va inchide in aceasta saptamana. Decizia a fost luata de o instanta de judecata, la finalul unui proces care a durat 7 ani.

Un grup de companii printre care Disney, Paramount și Twentieth Century Fox a acuzat site-ul de incalcarea drepturilor de autor, prin listarea filmelor si serialelor fara licenta.

In urma procesului, proprietarul site-ului, canadianul Gary Fung , va trebui sa plateasca 110 milioane de dolari despagubiri catre Motion Picture Association of America ( MPAA ).

Președintele MPAA, Chris Dodd, a declarat ca decizia judecatoreasca a fost „un mare pas inainte an legimitatea comerțului online” .

„Este un mesaj puternic pentru pirați. Cei care construiesc afaceri ce încurajeza și ajută pe alții să încălce drepturilor de autor sunt ei însuși vinovati, ca și complici, și vor fi trași la răspundere pentru acțiunile lor ilegale”, a declarat presedintele MPAA.

„Succesul acestui proces în instanță va fi un punct de reper în lupta impotriva piratării drepturilor de autor și va ajuta la păstrarea locurilor de muncă, protejând zeci de mii de întreprinderi din industriile creative și oamenii care muncesc, crează și investesc bani, dar creația lor este exploatată de alte website-uri de torrente precum isoHunt. Vom porni de asemenea astfel de acțiuni în instanță la nivel internațional, in fiecare țară”, a mai declarat Chris Dodd.