Touchscreen fara lag? Microsoft lucreaza la o noua tehnologie

Data: 15/03/2012 | Autor: .

Microsoft dezvolta o tehnologie care va permite touchscreen-ul practic fara niciun fel de intarzieri. Microsoft Surface ar putea fi implementata odata cu noul sistem de operare Windows 8.

Lag-ul (intarzierea) pe sistemele touchscreen este similara cu imaginile sacadate pe televizoarele LCD sau plasma din primele generatii. In momentul miscarii, o parte din imagine ramanea in urma, generand asa-numitele “ghost-uri”.

Daca la televizoarele din noile generatii, aceasta problema a fost rezolvata, in cazul dispozitivelor touchscreen, exista inca probleme.

Incercati sa desenati ceva in Paint sau cu alt program pe o tableta ieftina si pe o alta ceva mai moderna. Veti observa, foarte usor, ca exista o intarziere semnificativa intre interactiunea cu ecranul si afisarea rezultatului.

Expertii de la Microsoft vor sa rezolve aceasta problema cu o tehnologie care va reduce lag-ul de la 100 ms, care este media din prezent, la numai 1 ms.

Paul Dietz, director adjunct la Microsoft Applied Sciences, explica, in clipul de jos, diferentele dintre tehnologia din prezent si cea dezvoltata de Microsoft.

Noua tehnologie ar urma sa fie introdusa odata cu noul sistem de operare Windows 8.