TP-Link își protejează routerele cu Avira SafeThings

Data: 25/09/2019 | Autor: .

TP-Link își protejează routerele cu Avira SafeThings

Routerele Wi-Fi TP-Link vor fi dotate cu software-ul Avira SafeThings, o soluție completă pentru securitatea rețelei de acasă, care vine cu funcționalități sporite de protecție împotriva virușilor și a atacurilor de tip DDoS, relatează GadgetReport.ro

Dispozitivele inteligente și-au făcut loc în viețile noastre încet și sigur, iar rolul lor va continua să crească. Potrivit experților, în 2018 existau în lume aproximativ 7 miliarde de astfel de gadgeturi, iar până în 2025, numărul lor va ajunge la 21,5 miliarde. Este vorba despre laptopuri, desktopuri, smartphone-uri, tablete, dar și despre dispozitive pe care utilizatorii nu le privesc, de obicei, ca fiind vulnerabile la amenințări cibernetice, precum televizoarele smart, wearables sau termostatele inteligente.

Riscurile legate de tehnologiile smart sunt în creștere

Cererea de dispozitive conectate și integrarea funcțiilor smart în gadgeturile pe care le folosim zi de zi au explodat în ultimii ani. Există, totuși, niște considerații de bază care au fost neglijate. Multe dispozitive vin la pachet cu unele conexiuni prin cablu foarte complexe, cu parole dificil de schimbat și cu politici opace de actualizare, iar toate acestea le limitează securitatea. O problemă este și protecția scăzută pe care o oferă utilizatorului. Dispozitivele smart pot trimite un flux uriaș de date, adesea necriptate, referitoare la viața celor care le folosesc. Deseori este neclar ce face un dispozitiv smart, cu cine face transfer de date și dacă volumul acestor date personale depășește necesitățile funcționării efective ale gadgetului în sine.

Așadar, utilizatorii trebuie să fie conștienți de faptul că, de exemplu, un termostat inteligent expus vulnerabilităților le poate oferi hackerilor indicii referitoare la prezența familiei acasă, infractorii cibernetici pot accesa imagini video din interiorul locuinței prin intermediul monitorului de supraveghere a bebelușului, iar televizoarele smart pot extrage serii de date care să fie vândute ulterior firmelor de publicitate.

Un viitor mai sigur pentru casele inteligente

Soluția Avira oferă protecție completă pentru dispozitivele conectate la Internet, inclusiv pentru televizoarele smart, termostate inteligente, dar și pentru gadgeturi IoT care fac parte din rețeaua locală și care, în mod normal, nu rulează un software de securitate.

Routerele Wi-Fi TP-Link selectate vor fi dotate cu software-ul Avira SafeThings, o soluție completă pentru securitatea rețelei de acasă, care vine cu funcționalități sporite de protecție împotriva virușilor și a atacurilor de tip DDoS, dar și multe altele. Avira SafeThings folosește inteligența artificială și machine learning pentru a detecta anomalii în comportamentul dispozitivelor smart, pentru interceptarea atacurilor cibernetice, a accesului neautorizat la rețea, a virușilor și a altor amenințări de acest tip. O aplicație mobilă oferă posibilitatea vizualizării tuturor unităților conectate și le asigură protecție.