Tricorderul din Star Trek devine realitate (VIDEO)

Data: 29/08/2012 | Autor: .

In celebrul serial SF Star Trek, cu ajutorul tricorder-ului, membrii echipajului puteau analiza clima planetelor necunoscute si obiectele misterioase. Instrumentul ar putea deveni realitate.

Spectometrul DIY promite, pentru numai 65 de dolari, sa ne transforme telefoanele in detectoarele demne de Star Trek, relateaza publiclaboratory.org

Spectometrul are, pentru moment, functii limitate. Foloseste lumina pentru a cauta “semnatura” materialelor spre care este indreptat.

Spectometrul identifica obiectele masurand intensitate culorii. Datele sunt prelucrate pe baza unor modele prestabilite, astfel ca obiectul este identificat in baza de date si expus pe ecranul telefonului alaturi de toate caracteristicile sale. Mai multe amanunte aflati de aici

Intradevar, pentru a functiona precum tricorderul din Star Trek, cercetatorii mai au mult de lucru. Tehnologia exista. De exemplu, roverul Curiosity, trimis pe Marte, foloseste laserul pentru a vaporiza mostrele de roca. Acestea sunt ulterior analizate prin metodele obisnuite.