Tu știi ce apă bei? Xiaomi prezintă un detector pentru testarea calității apei

Data: 15/05/2018 | Autor: .

Apa de la robinet dar și cea minerală pot reprezenta un pericol pentru sănătate. Crom, zinc, cupru, sodiu sau acetat de amoniu sunt doar câteva dintre elementele pe care apa le poate conține în doze peste nivelurile recomandate. Pentru a evita să bem o apă toxică, Xiaomi a lansat un detector pentru testarea calității apei, ieftin și simplu de folosit, relatează GadgetReport.ro

Un detector pentru testarea calității apei te ajută să verifici calitatea apei intr-un mod simplu si precis.

Gadgetul are o forma asemanatoare cu cea a unui termometru, iar pentru verificarea calitatii, trebuie doar sa-l introduci un pahar cu apa.
Gadgetul produs de Xiaomi este capabil sa detecteze trei tipuri de impuritati: ioni de calciu si magneziu, ioni organici(sodiu, acetat de amoniu) si ioni ai metalelor grele (crom, zinc, cupru).

Valoarea TDS semnifica Total Solide Dezvoltate si desemneaza cantitatea totala de substanta uscata minerala si/sau organica din apa. O valoare TDS mica semnifica o calitate mai buna a apei.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda consumul apei cu o valoarea TDS sub 600. Daca valoarea depaseste 1000, calitatea apei este redusa, acest lucru regasindu-se si la nivel de gust.

Dispozitivul Xiaomi, de poate testa apa de la robinet, apa filtrata sau cea imbuteliata, oferind informatii sigure si rapide care vor fi afisate pe display.

Tester-ul functioneaza cu mini-baterii, precum cele folosite in ceasurile de mana.

Cum arată acest detector pentru testarea calității apei vedeți în clipul video de mai jos. Testerul Xiaomi îl puteți cumpăra de pe site-ul QuickMobile.ro, la prețul de 60 de lei, direct de pe acest LINK.