Tutorial GadgetReport.ro. Cum alegi cel mai bun router pentru acasă

router pentru acasa
Ţi-ai instalat internet acasă, ai un router şi eşti nemulţumit de el? Ai senzaţia că viteza pe care ţi-o oferă RCS-RDS, UPC sau reţeaua de cartier la care eşti abonat nu este cea stabilită prin contract? Este, probabil, o problemă de router.

Atunci când primeşti unul de la provider-ul de internet, acesta nu are interesul de a-ţi oferi cele mai bune echipamente, motivele fiind legate în special de infrastructura deficitară, relatează GadgetReport.ro

Aşa că verifică ce produs ai primit şi, dacă de exemplu ai contractat internet Gigabit, ar fi bine să te uiţi dacă suportă standardul 802.11 a/b/g/n/ac sau 802.11 ac. Dacă nu îl are pe niciunul dintre acestea, cere altul compatibil.

Fără un router AC, nu vei obţine viteze mai mari de 300 Mbps. În schimb, unul AC îţi va aduce un link de până la 900 Mbps.

Atenţie, asta nu înseamnă că viteza de download este la acest nivel, însă diferenţa este semnificativă.

În plus, este nevoie ca şi gadgeturile tale să suporte standardul AC, de la placa wireless din laptop sau PC la cele de pe tabletă sau telefon.

Iar dacă ai un laptop, pentru ca internetul să meargă optim pe Gigabit, trebuie să ai un procesor puternic, măcar un i3, cel puţin 4 GB de RAM şi, preferabil, un SSD în loc de hard-disk.

Din tutorialul video GadgetReport.ro află cum găseşti cel mai bun şi ieftin produs şi cum îl setezi în aşa fel încât să ai un semnal de calitate.

Urmăriţi şi celelalte tutoriale video GadgetReport.ro pe site şi pe canalul de youtube GadgetReport.ro