UE ar putea introduce avertismente pe telefoanele mobile, la fel ca pe pachetele de tigari

Data: 6/12/2012 | Autor: .

Doua europarlamentare au solicitat, miercuri, adoptarea unei legislaţii europene care să îi informeze pe consumatori în legătură cu riscurile de apariţie a tumorilor cerebrale în cazul folosirii excesive a telefoanelor mobile, după modelul avertismentelor existente pe pachetele de ţigarete, potrivit Jurnalului National.

„Aşa cum s-a procedat în cazul tutunului sau al azbestului, trebuie legiferat de urgenţă şi în legătură cu pericolele privind utilizarea intensă a telefonului mobil. Este o catastrofă sanitară de amploare care ne aşteaptă peste câţiva ani, dacă nu facem nimic în acest sens”, a declarat eurodeputata ecologistă franeză Michele Rivasi într-un comunicat citat de France Presse.

Rivasi a solicitat Comisiei Europene să îşi ia angajamentul ca în termen cât mai scurt să întocmească un proiect de lege care să le impună fabricanţilor de telefoane fără fir să amplaseze pe ambalajul dispozitivelor avertismente privind potenţialele pericole reprezentate de undele emise de telefoanele mobile, în genul mesajelor pe care le găsim în prezent pe pachetele de ţigări.