Ultima moda in securitatea IT: McAfee vrea sa protejeze masinile de virusi

Data: 21/08/2012 | Autor: .

O echipa de cercetatori ai companiei de securitate IT McAfee studiaza felurile in care masinile pot fi protejate de virusi, potrivit unui material Reuters citat ce Cnet.

Pe masura ce producatorii auto introduc din ce in ce mai multa tehnologie in masini, acestea devin tot mai vulnerabile in fata atacurilor care afecteaza calculatoarele si device-urile mobile.

Desi efectele unor atacuri asupra masinilor nu sunt inca cunoscute, vulnerabilitatile automobilelor ar putea fi folosite pentru furtul acestora, pentru spionarea conversatiilor pasagerilor sau chiar pentru afectarea sistemelor de navigatie si provocarea de acciente.

Unele studii au demonstrat deja ca este posibil din punct de vedere tehnic ca un hacker sa patrunda in sistemul de control al unei masini si sa afecteze presiunea din pneuri sau chiar sa impiedice vehiculul sa franeze.

Cu toate ca pana acum nu au existat atacuri serioase la adresa automobilelor, cei de la McAfee par determinati sa studieze in detaliu problema.

„Daca laptop-ul tau se strica, vei avea o zi proasta, insa daca masina se strita viata ta ar putea fi pusa in pericol. Nu cred ca oamenii ar trebui sa se panicheze acum, insa viitorul este unul inspaimantator”, a declarat un executiv McAfee pentru Reuters.