Se intoarce roata in razboiul gigantilor. Apple pierde procesul cu Samsung, pe piata din Japonia

Data: 31/08/2012 | Autor: .

Apple a pierdut un proces cu Samsung Electronics in Japonia privind un patent pentru o tehnologie de sincronizare a continutului media de pe smartphone-uri si tablete cu servicii de stocare online.

O instanta din Tokyo a cerut Apple sa plateasca cheltuielile de judecata dupa ce a hotarat ca telefoanele si tabletele Samsung nu incalca patentul adus in discutie de Apple, potrivitBloomberg. Compania americana a cerut, in acest caz, despagubiri de 100 milioane yeni (1,3 milioane de dolari), relateaza Mediafax.

Apple si Samsung se judeca in 30 de procese pe 4 continente privind patente pentru tehnologii folosite in constructia, designul si interfata smartphone-urilor si tabletelor PC. Intre cele doua companii a luat nastere o rivalitate dura pe piata telefoanelor „destepte”, dominata de produsele Samsung si de iPhone, in timp ce compania sud-coreeana ramane unul dintre cei mai importanti furnizori de componente electronice pentru Apple, in principal chip-uri de memorie si microprocesoare, in baza unor contracte de mai multe miliarde de dolari.

Gigantul american a castigat, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-o instanta federala din California, unul dintre cele mai urmarite procese impotriva Samsung. Juriul a hotarat ca mai multe produse ale companiei sud-coreene incalca sase brevete ale Apple in zona designului si interfetei si a cerut Samsung sa plateasca daune de 1,05 miliarde dolari.

Tot saptamana trecuta, un tribunal din Coreea de Sud a decis ca Apple si Samsung si-au incalcat reciproc brevetele de inventie pentru diverse tehnologii. Instanta a cerut Apple sa inceteze comercializarea iPhone 3GS, iPhone 4,iPad si iPad 2 in Coreea de Sud, in timp ce Samsung trebuie sa scoata de pe piata 12 produse, inclusiv Galaxy S,Galaxy S II si Galaxy Tab.

In plus, Apple trebuie sa plateasca Samsung daune de 40 milioane woni (35.000 dolari), iar compania sud-coreeana are de onorat despagubiri de 25 milioane woni. Cele mai recente produse ale celor doua companii nu sunt afectate de decizie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.