Unboxing Huawei Mate 30 Pro. Primele impresii despre telefonul fără Youtube și Netflix

Unboxing Huawei Mate 30 Pro. Primele impresii despre telefonul fără Youtube și Netflix

Huawei Mate 30 Pro este, fără îndoială, cel mai spectaculos telefon pe care chinezii de la Huawei l-au construit vreodată. Specificații hardware demne de un laptop, camere foarte bune, un ecran luminos excelent, un design modern și, în  plus, câteva inovații tehnoologice de remarcat. Însă, și aici intervine mica mare problemă. Deși rulează Android, Huawei Mate 30 nu are serviciile Google, asta înseamnă că nu vei vedea pe telefon aplicațiile precum Youtube, Netflix, HBO Go și toate cele prezente în Play, relatează GadgetReport.ro

Testăm telefonul Huawei Mate 30 Pro în cadrul programului Orange Smartphone Tester, derulat de Orange, astfel că, în următoarea perioadă, vă vom prezenta o serie întreagă de tutoriale și review-uri despre cel mai controversat telefon al ultimilor ani.

Am realizat un unboxing video al telefonului, pe care îl puteți vedea mai jos, iar prima impresie este una bulversantă. Huawei Mate 30 Pro ne-a plăcut pentru design și ecran, dar când am început să-l folosim, ne-am lovit de marea problemă a absenței serviciilor Google și nu vorbim aici de Gmail și Maps, pentru care există alternative, ci de programe uzuale precum Youtube și Facebook, pe care le găsești în Android Play.

De exemplu, am căutat să intrăm pe Netflix. În magazinul Huawei nu am găsit o aplicație dedicată, iar atunci când am intrat pe browser, direct pe site-ul Netflix, am fost blocați. Deși eram logați în cont, în momentul în care am vrut să vedem un film, site-ul ne-a trimis să instalăm aplicația din Google Play. Ori la Google Play nu avem acces pe acest telefon.

În ceea ce privește aplicația Youtube, am instalat un program din magazinul Huawei dar, în momentul în care am vrut să deschidem aplicația, accesul a fost blocat.

 

 

HUAWEI MATE 30 PRO, DINCOLO DE SOFTWARE

Dincolo de problemele de software pe care, probabil, le vom putea rezolva după ce vom căuta soluții alternative pe internet, telefonul celor de la Huawei arată foarte bine. Chinezii au pus pe acest telefon tot ce aveau mai nou în materie de tehnologie.

Telefonul  are un ecran OLED, curbat fără margini, de 6,53 inci, numit „Horizon Display”. Rezoluția nu este una impresionantă, doar un 1,176 x 2,400 Pixeli, însă ecranul vine cu un plus – este capabil să suporte și un stylus M-Pen. Butoanele fizice de volum și cameră au fost înlocuite cu unele virtuale.

Din zona din stânga, poți să setezi volumul, însă nu totdeauna a funcționat cum trebuie. Probabil va trebui să ne obișnuim și apoi va fi mult mai ușor, însă prima impresie este de fragilitate și nesiguranță.

 Dincolo de ecranul spectaculos, telefonul se remarcă prin camerele foto&video. Pe spate are două camere de 40 megapixeli, dintre care una ultra wide, numită Cine Camera. Ambele folosesc senzorul 3D ToF pentru a conferi efectul de bokeh în clipuri video. A treia cameră de pe spatele lui Mate 30 Pro are 8 megapixeli, ce are un zoom optic 3x, dar și un zoom optic hibrid de 5x.

Suita poate filma clipuri video 4K, la 60 de frame-uri pe secundă (!!), în slow-motion, la 7,680fps și rezoluție de 720p și în mod time lapse, la rezoluție 4K cu sistemul de culori HDR+.

Interesant este și faptul că Huawei Mate 30 Pro pare că se descurcă excelent și pe timp de noapte, oferind o sensibilitate (ISO) 52.000.

Camera de selfie are 32 MP și este optimizată cu ajutorul sistemului de inteligență artificială și noii tehnologii hardware de scanare 3D.  Camera este capabilă să recunoască gesturi și să urmărească capul utilizatorului pentru a stabili care este cea mai bună orientare a pozei.

Dincolo de ecran și camera, Huawei are un hardware de top. Un procesor cu chipset Kirin 990, 8GB de RAM precum și cu un procesor grafic Mali-G76 MP16 GPU vin să susțină un Android 10 pur, rulat cu interfața EMUI10, de pe un spațiu de stocare standard de 256 GB. Spațiul de stocare poate fi extins cu încă 256GB prin adăugarea unui card de memorie.

Huawei Mate 30 Pro se încarcă printr-o noua tehnologie de încărcare wireless, capabilă să furnizeze până la 25W în bateria de 4.500mAh. Noile telefoane dispun de sistem de încărcare fast-charge de 40W, la o priză normală, prin comparație cu Samsung care oferă funcția de fast charge la 25 W, iar Apple la 18 W.

Telefonul este rezistent la apă și praf, având standardul IP68.

Huawei Mate 30 Pro este disponibil în patru culori: negru, gri, mov și verde, alături de o ediție specială în piele vegană. Detalii află de pe acest link.