Unboxing Razer Phone 2. Un telefon (doar) pentru jocuri?

Data: 18/06/2019 | Autor: .

Unboxing Razer Phone 2. Un telefon (doar) pentru jocuri?Razer Phone 2 este unul dintre cele mai interesante telefoane din 2019, asta pentru că, pe lângă funcțiile clasice, promite o experiență de gaming optimă, grație unui sistem ingenios care optimizează resursele hardware. GadgetReport.ro testează, în aceste zile, flaghip-ul Razer, în cadrul programului Orange Smartphone Tester, iar primele impresii le vedeți în unboxing-ul dedicat.

La prima vedere, Razer Phone 2 pare a fi un telefon cu aspirații premium. Este prezentat într-o cutie interesantă și beneficiază de accesorii de calitate, cabluri, încărcător, SIM PIN dedicat. Ne-a surprins însă absența căștilor audio.

Telefonul, protejat cu sticlă, este destul de greu la prima atingere, are 222 grame și asta se simte când îl ții în mână. Profilul este unul cu iz spartan, cam butucănos pentru gustul nostru, însă se vede că s-au folosit materiale de calitate.

Ne-au surprins plăcut cele două difuzoare cu un sunet excelent (difuzoare frontale duale Stereo – cu Dolby Atmos și un DAC 24 bit) și mai puțin am fost încântați de ecranul IGZO LCD de 5.72 inchi. Chiar dacă are o rezoluție destul de bună, 2560 x 1440 pixeli, în lumină are probleme când îl privești din laterale. Practic imaginea devine mai puțin ofertantă față de momentul când îl privești frontal.

În jocuri, din cele afirmate de Razer, n-ar trebui să avem nicio problemă cu ecranul, mai cu seamă că are o rată UltraMotion  de 120Hz !

Atunci când îl deschizi pentru prima dată, deși surprinzător, Razer Phone 2 nu are niciun joc preinstalat, deși este promovat drept telefon de jocuri. Le poți descărca, bineînțeles, ulterior din Google Play, dar parcă am fi vrut ca din start să îi simțim potențialul.

Ne-a mai surprins un aspect, reliefat în unboxing-ul video de mai jos. În momentul în care am deschis camera să facem o fotografie, telefonul s-a blocat și s-a restartat. Sperăm că a fost doar o problemă de update însă vom vedea pe parcurs.

Am realizat și câteva fotografii cu camera duală de 12MP f/1.75+12MP f/2.6. Le vedeți în unboxing-ul video.

Pe ansamblu, însă, telefonul se prezintă ca un gadget solid, bine închegat și foarte performant. Procesorul Snapgragon 845 și memoria de 8 GB sunt principalele argumente.

Telefonul vine la pachet cu Android 8.1 Oreo, probabil upgradabil la Android 9. Are, bineînțeles, senzor de amprentă, încărcare rapidă prin chargerul dedicat, însă fără încărcare wireless.

La Orange, telefonul costă 509 euro în standard și 259 euro cu abonament Orange Me 30. Vom afla, în zilele următoare, dacă raportul preț-calitate este la un nivel optim sau nu.