Unboxing SAMSUNG 55Q67RA. Cel mai ieftin și bun QLED entry level de la Samsung

Unboxing SAMSUNG 55Q67RA. Cel mai ieftin și bun QLED entry level de la Samsung

Dacă vrei un televizor de calitate, la un preț optim, sfatul nostru este să alegi un QLED de la Samsung sau un OLED de la LG sau Sony. Imaginea este mai bună decât la LED-urilor obișnuite, chiar și la cele 4K, iar viteza de operare, grație procesoarelor de ultimă generație, va face ca experiența de utilizare în aplicații precum Netflix, HBO Go, Youtube să fie net superioară. GadgetReport.ro îți prezintă astăzi cel mai ieftin și cel mai bun QLED din oferta Samsung, modelul SAMSUNG 55Q67RA.

Samsung vinde în România, în zona de QLED Entry-level două modele SAMSUNG 55Q67RA și SAMSUNG 55Q60RA.

La prima vedere, cele două televizoare sunt similare la mai toate capitolele. Dincolo de diferențele de culoare, SAMSUNG 55Q67RA are carcasa argintie iar SAMSUNG 55Q60RA este negru, mai există o diferență importantă care ne-a determinat să plătim cu 150 de lei mai mult pe versiunea SAMSUNG 55Q67RA.

Este vorba de tehnologia Ultimate UHD Dimming, care îi oferă televizorului un PQI de 3100  (Picture Quality Index).

SAMSUNG 55Q60RA utilizează o tehnologie mai veche, Supreme UHD Dimming, cu un PQI de 3000.

 

Asta înseamnă că, cel puțin din specificații, ar trebui să ofere o imagine mai bună, mai clară, cu un contrast mai bun.

În rest, dincolo de carcasa de culori diferite, la SAMSUNG 55Q67RA ai o telecomandă TM1990C  față de TM1950C la SAMSUNG 55Q60RA. Prima este argintie, cealaltă este neagră. În rest, funcțiile sunt similare.

CEL MAI BUN PRET PENTRU ACEST TELEVIZOR L-AM GASIT AICI.

Ce înseamnă PQI la televizoarele Samsung află din materialul de mai jos sau de pe acest LINK.

Cel mai ieftin și bun QLED Samsung. SAMSUNG 55Q67RA vs. SAMSUNG 55Q60RA

 

De ce am ales SAMSUNG 55Q67RA, la 138 de centimetri? Pentru că mai avem un Q6 din 2019, iar raportul preț calitate s-a dovedit, ca si la modelul de anul trecut, unul foarte bun.

De ce am ales un QLED și nu un OLED? În primul rând pentru că raportul preț-calitate la Samsung QLED este unul foarte bun.

La aprox. 3000 de lei, cât am plătit pe SAMSUNG 55Q67RA, primești un televizor cu un contrast foarte bun, cu imagini clare și un sunet excelent. N-am avut nevoie de un sound-bar.

Alternativa o reprezentau OLED-urile de la LG sau Sony, care stau foarte bine la capitolul imagine dar la un preț ceva mai mare.

În plus, interfața Samsung se mișcă foarte repede. Intri rapid pe Netflix, pe HBO GO, pe Youtube, fără niciun fel de întârzieri. Iar conectivitatea wireless este chiar foarte bună. Am folosit intens cele două televizoare pe IPTV, conectate la WI-FI, și n-am avut nicio problemă de transfer de date.

Mai este un motiv important. Avem telefoane Samsung (Note10+, Galaxy S10 5G, Galaxy S20 Ultra) și acestea se conectează extrem de rapid la QLED-urile sud-coreenilor, putând astfel, cu un singur buton să livrezi către ecran tot conținutul de pe telefon (video, foto etc.)

Cu telefonul Samsung și aplicația dedicată poți să controlezi televizorul atât în zona de setări cât și ca telecomandă.

SAMSUNG 55Q67RA, UN TELEVIZOR OPTIM

Samsung SAMSUNG 55Q67RA este, din punctul nostru de vedere, o alegere optimă, atunci când îți dorești un televizor smart, capabil să intre rapid pe internet și să ofere o imagine excelentă, chiar surprinzător de bună.

Televizorul are un ecran prins într-o carcasă cu margini foarte subtiri, picioarele sunt solide, stabile, și contin și un sistem destept de ascundere a cablurilor, iar materialele folosite sunt optime.

Diferența față de un LED obișnuit este semnificativă, de la imaginea mult mai bună la sunetul incomparabil, cu destul de mult bass și, mai ales, la conectivitatea excelentă la internet.

Netflix, HBO Go, Youtube au pornit instant, iar TIZEN-ul a devenit atât de deștept încât îți oferă, din start, programele preferate. Experiența online este, în fapt, cea care definește acest televizor.

Să vezi un film pe Netflix, cu HDR+ și sunet Dolby, înseamnă o experiență similară cu cea de la cinematograf, poate chiar mai bună. Culorile, bine definite de altfel, le poți modifica din meniu, acolo unde ai câteva setări prestabilite dintre care vă recomandăm să selectați MOVIE.

Un alt mare avantaj al acestui televizor este faptul că vine cu două tunere, fapt care îi permite să afișeze două programe TV diferite simultan, ce pot fi costumizate după preferințe.

Programele HD se văd bine, chiar foarte bine unele dintre ele – bineînțeles totul ține de calitatea semnalului TV, iar în cazul celor SD, digitale, îmbunătățirea adusă de televizor este una remarcabilă. Practic televizorul curăță și amplifică imaginea posturilor TV obișnuite, astfel încât, în multe situații, se apropie de calitatea programelor HD.

Ne-a plăcut și faptul că telecomanda este una simplă, intuitivă, și că, prin aplicația Smart Things, poți controla televizorul cu ajutorul telefonului.

Televizorul s-a conectat și la o telecomandă clasică, de la un LED Samsung, plus că poți să-i adaugi și altele, prin Bluetooth, precum și orice tip de tastatură și mouse, ca sa navighezi pe internet.

În ceea ce privește conectivitatea, ai la dispoziție tot ce este necesar pentru o experiență optimă, de la conectivitatea optică/bluetooth pentru sunet la HDMI-ul dedicat pentru consola de jocuri, cu care vei putea să te joci în 4K, într-o experiență optimizată în modul GAME.

Ce nu ne-a plăcut este că, spre deosebire de QLED-urile din gamele superioare, ecranul de pe Q67RA nu este la fel de prietenos cu mediul ambiant, în sensul că nu atenuează atât de mult lumina. O chestie care poate fi deranjantă dacă pui televizorul aproape de o fereastră sau într-o cameră foarte luminată. Totuși, ecranul arată mult mai bine din acest punct de vedere față de un televizor LED obișnuit, QLED-ul reușind, prin contrast și culoare, să acopere acest inconvenient.

Modul Ambient, care permite televizorului să intre într-un fel de screen-saver, pentru momentele în care nu te uiți la el, este destul de basic, are câteva imagini video in genul valuri, ceas etc, cu coloane sonore dedicate, însă câți dintre noi am lăsa televizorul deschis tot timpul? Samsung afirmă că modul Ambient nu consumă decât foarte puțin curent însă nu cred că este de ajuns ca să ne schimbăm obiceiurile.

Cert este că, la 3000 de lei,  Samsung QLED 55Q67RA își merită banii. Există, bineînțeles, și modelele superioare, precum seriile Q7, Q8 și Q9, însă prețurile sunt pe măsură. Da, imaginea va fi, bineînețeles, și mai bună – in special în zona de contrast, însă diferențele vor fi greu de sesizat pentru un utilizator obișnuit să se uite la meciuri pe HD și la filme pe Netflix. E ca diferența între un ecran de telefon Full HD si unul QHD.