Verdict controversat in Coreea de Sud in procesul Apple – Samsung

Data: 24/08/2012 | Autor: .

Decizie surpriza in Coreea de Sud in razboiul patentelor dintre Apple si Samsung: Un tribunal din Seul a decis ca fiecare dintre companii a incalcat patentele celeilalte si a decis retragerea de pe piata a mai multor smartphone-uri si tablete ale celor doi producatori.

Astfel, instanta a decis ca Apple a incalcat doua patente ale Samsung legate de comunicatii si a decis retragerea de pe piata locala a iPhone 3GS, iPhone 4 si primele doua generatii de iPad. In plus, americanii vor trebui sa plateasca Samsung despagubiri in valoare de 35.000 de dolari, potrivit The Verge.

Nici Samsung nu a iesit cu fata curata din proces. Acelasi tribunal a decis ca producatorul a incalcat un patent al Apple legat de user experience, si a hotarat retragerea de pe piata a smartphone-urilor Galaxy S II si Galaxy Nexus, precum si a tabletei Galaxy Tab 10.1. In plus, sud-coreenii vor plati Apple despagubiri de 22.000 de dolari.

Verdictul nu este unul final, ambele companii avand posibilitatea sa faca recurs.

Intre timp, procesul deschis in Statele Unite intre cele doua companii e pe cale sa ajunga, la randul sau, la un deznodamant. Dupa saptamani de audieri, dezvaluiri de prototipuri timpurii de produse si de documente interne, avocatii celor doua companii si-au sustinut pledoariile finale si juriul s-a reunit ieri pentru a da un verdict. Mai multe amanunte, aici.