Vezi filme cu BSPlayer? Cum te poti infecta cu virusi

Data: 23/04/2015 | Autor: .

Vezi filme cu BSPlayer? Cum te poti infecta cu virusi

Aplicația multimedia BSPlayer lasa loc hackerilor sa iti infecteze calculatorul cu diversi virusi.

Vulnerabilitatea este activă pe sistemele de operare Windows, atât în variantele de 32 cât și pe cele de 64 de biți. Sistemele mai noi de operare, precum Windows 8, nu sunt predispuse acestui tip de atac, întrucât conțin mecanisme speciale protecție împotriva unor astfel de vulnerabilități.

Cum funcţionează? Utilizatorii sunt păcăliţi să deschidă un fișier periculos, de exemplu să acceseze o reclamă falsă. Din acel moment calculatorul devine controlabil de către atacator, acesta având un control deplin asupra datelor stocate și asupra sistemului de operare. Adică inclusiv al datelor tale de pe card, dacă ai făcut cumpărături pe internet.

Astfel de vulnerabilăți în aplicații uzuale precum Java sau Adobe sau în sisteme de operare precum Windows, sunt deosebit de valoaroase pentru escroci, întrucât reprezintă o modalitate de a livra viruși fără a stârni suspiciunea utilizatorilor. O banală eroare într-o aplicație poate avea consecințe grave dacă este generată de un atacator în scopuri malefice.

Deși vulnerabilitatea creată în 2010 a încetat să mai funcționeze după ultimul update, exploit-ul reușește să întrerupă funcționarea aplicației și să genereze o excepție ce permite unui atacator să ruleze cod arbitrar pe computerul utilizatorului.

Acest tip de vulnerabilități sunt greu de detectat, deoarece soluțiile de securitate le pot considera erori obișnuite. Soluțiile de securitate pot în schimb monitoriza vulnerabilitățile cunoscute și nerezolvate și pot preveni executarea fișierelor periculoase copiate de pe internet.

Bitdefender iti recomandă să îţi actualizezi BSPlayer la cea mai recentă versiune. De asemenea, este recomandată folosirea unei soluții de securitate capabile să protejeze calculatorul de amenințările online.

BSPlayer este folosită de mai mult de 70 de milioane de utilizatori în întreaga lume.