ViewSonic VG2456. Un monitor all-in-one, excelent pentru munca de acasă

Data: 8/04/2021 | Autor: .

Pandemia a schimbat modul în care lucrăm. O facem mai mult de acasă, în special de pe laptop. De multe ori, însă, ecranul laptopului devine prea mic, din cauza taskurilor sau chiar a oboselii. O soluție este să conectezi laptopul sau PC-ul la un monitor dedicat. Dintre monitoarele versatile, cu un raport preț-calitate foarte bun, am testat ViewSonic VG2456. Un monitor all-inclusive al cărui ecran îl poți folosi în diverse moduri, după cum îți dorești.

ViewSonic VG2456 este un monitor care, la prima vedere, nu iese cu foarte multe lucruri în evidență. Probabil l-ai văzut pe site-urile de specialitate și nu ți-a atras atenția.

O privire mai atentă te va face să îi vezi atuurile care nu sunt deloc puține.

În primul rând, monitorul are un ecran IPS de 24 de inchi, îndeajuns de lat pentru a lucra pe el în condiții optime, fie că editezi un excel, trimiți un email sau gestionezi simultan o întâlnire cu un client, pe Skype și vrei să ai în față și datele de business.

Am vorbit de lucruri care țin de job pentru că acest monitor îl vedem cel mai bine în acest scenariu.

Ecranul lat are o rezoluție Full HD (1920×1080 pixeli) și un unghi foarte bun de vizionare. L-am testat și pe timp de lumină puternică și în condiții de luminozitate scăzută și nu am avut ce să-i reproșăm.

ViewSonic VG2456, un monitor versatil

Dincolo de calitatea imaginii, principalul atuu al acestui monitor este faptul că îl poți mișca în diverse scenarii (178º orizontal, 178º vertical), pe înălțime, pe lățime, pe adâncime – înclinat până la 40 de grade, îl poți transforma chiar într-un uriaș display în modul portret.

Are, din această perspectivă, o mecanică foarte bună și se vede că cei de la ViewSonic au înțeles că, atunci când lucrezi, ai nevoie să setezi monitorul în diverse scenarii.

Vestea bună este că materialele sunt solide, întregul mecanism fiind unul bine ancorat în clipsuri metalice. Nu balansează, nu se mișcă din poziția în care l-ai pus.

Review proiector ViewSonic M2. Cum să ai un cinematograf la tine acasă

Multiple modalități de conectare

Un alt atuu al acestui monitor îl reprezintă modalitățile multiple de andocare. Îl poți lega la laptop, la PC, inclusiv la internet, prin conexiunea dedicată.

ViewSonic VG2456 are numai puțin de 3 mufe HDMI, port USB 3.2 Type-C și conectivitate RJ45. Pe laterala din stânga, cum privești la ecran, mai ai două mufe USB 3.

Altfel spus, vă puteți lega monitorul, în același timp, la internet pe conectivitate gigabit, la laptop și la alt dispozitiv, precum telefonul și să le vedeți pe toate pe ecran.

Hub-ul USB integrat oferă conectarea și încărcarea perifericelor și accesoriilor, iar software-ul vDisplay inclus vă oferă un control OSD rapid și ușor, precum și șabloane de ecran personalizate pentru mai multe sarcini.

E un monitor all inclusive sau all-in-one, eliminând necesitatea unei stații de andocare, astfel că nu vei mai avea nevoie de alte cabluri, fire, adaptoare.

Un lucru de asemenea  foarte interesant este că poți să legi mai multe monitoare în serie, două, trei, câte ai nevoie, prin funcția DisplayPort.

Și mai are un atuu important. Prin mufa USB Type C, dincolo de transferul rapid de date, audio și video, monitorul oferă încărcare rapidă de 60 W.

Cu ajutorul comenzilor simple, plasate pe ecran, vei putea să reglezi rapid și ușor setările afișajului, cum ar fi volumul, luminozitatea, contrastul și multe altele.

Cui se adresează

ViewSonic VG2456 este dedicat, în primul rând, birourilor, acolo unde își găsește cel mai bine locul. Dar și acasă îl vedem ca ideal, mai cu seamă că îl poți folosi în diverse scenarii, de la aplicații office, la filme, social media și chiar și jocuri, în versiunea Full HD.

Sunetul oferit de cele două difuzoare de 2W este unul clar, dar destul de redus ca volum. Ar fi bine să îi adaugi niște boxe sau căști.

Atenție, nu este un monitor de jocuri, dar performează foarte bine și la acest capitol, având un timp de răspuns (GTG w / OD)  de 5 ms.

Culorile sunt precise, bine calibrate, luminozitatea este bună indiferent din ce unghi îl privești, de sus, de jos, din față sau lateral, grație tehnologiei SuperClear IPS.

Mai mult chiar, îi poți seta diverse scenarii, presetările incluse fiind „Joc”, „Film”, „Web”, „Text” și „Mono”. Aceste presetări îmbunătățesc gama de culori, temperatura culorilor, contrastul (250 cd / m2) și luminozitatea pentru a oferi o experiență de vizualizare optimizată pentru diferite aplicații de ecran.

Și mai e un lucru important. E un monitor certificat ENERGY STAR care poate economisi costurile cu energia și are certificarea EPEAT, adică oferă un impact redus asupra mediului pe parcursul întregului ciclu de viață.

ViewSonic oferă pentru acest model o garanție de 3 ani.

Viewsonic VX58. Noile monitoare curbate pentru filme și jocuri