Viitoarele iPhone-uri și Mac-uri, schimbare fundamentală! Decizie istorică a Apple

Data: 7/12/2022 | Autor: .

Apple va cumpăra cipuri fabricate la viitoarea fabrică TSMC din Phoenix, Arizona. Deși Apple nu a precizat cum vor fi folosite aceste cipuri, se așteaptă ca procesoarele de 4 și 3 nanometri să ajungă în următoarea generație de iPhone-uri, Mac-uri și alte produse cheie. Apple este în prezent cel mai mare client al TSMC.

Se preconizează că fabrica din Phoenix va începe producția în 2024, relatează Engadget.

O fabrică ulterioară este așteptată în 2026, datorită cererii crescute. Împreună, acestea vor produce aproximativ 600.000 de plachete de cipuri pe an. TSMC cheltuiește 40 de miliarde de dolari pentru fabrici, dar acestea vor fi parțial subvenționate de către guvern prin intermediul legii CHIPS, menită să stimuleze producția de semiconductori din SUA.

Intel construiește, de asemenea, fabrici în Arizona și Ohio și și-a exprimat interesul de a produce componente pentru Apple. Dacă acest lucru se va întâmpla sau nu, ar putea depinde de capacitatea Intel de a ține pasul cu TSMC, care s-a focusat în direcția proceselor de fabricație a cipurilor de ultimă generație.

Apple Watch Ultra  vs. Galaxy Watch 5 Pro. Care merită achiziția?

Producția va reprezenta doar o mică parte din capacitățile totale ale TSMC. CNBC notează că firma taiwaneză a produs 12 milioane de produse numai în 2020.

Deși fabricile nu vor intra în funcțiune decât peste doi ani, vestea extinderii vine la momentul potrivit. Apple a avertizat cu privire la eșecurile de producție ale iPhone 14 Pro din cauza politicilor COVID-19 din China.

Deși multe piese ar putea fi fabricate în continuare în străinătate chiar și după extinderea TSMC, ar putea exista în curând o șansă mai mare ca dispozitivele Apple să fie ferite de crize precum cea din China.

Apple Watch Ultra Oceanic+. Aplicaţia care transformă ceasul în computer de scufundări